KSČM: Provokaci v den státního svátku rozhodně odmítáme

28.10.2016 14:51

Den, kdy si připomínáme vznik republiky, provází ponižující skandál pod nedůstojnou záminkou. Úcta a respekt patří, tak jako každé oběti nacistické genocidy, i panu Jiří Bradymu. Řády či medaile přitom nedostali ani mnozí z těch, kdo se fašismu postavili na odpor. Na část z nich padají urážky dodnes. K útokům proti vlastní zemi by se však jaktěživ nesnížili.

KSČM: Provokaci v den státního svátku rozhodně odmítáme
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Dnes nám, místo důstojných oslav 28. října, hrozí otevřený politický střet, provázený provokacemi proti vlastní zemi. Státní svátek by k takovým účelům rozhodně neměl být zneužit. Jde o agresívní manipulaci, jejímž pozadím je velmocenský nátlak na naši republiku.  

Jeden z jejich iniciátorů, ministr Daniel Herman, přitom v minulosti neváhal přizvukovat německému spolku, zpochybňujícímu politické výsledky porážky fašismu. Účastníky jeho srazu oslovil „Milí krajané“.

„Elity“, ochotné posluhovat cizím zájmům, oslavám státního svátku chybět nebudou. O to víc by se slušelo pozvat    skutečné špičky v oboru -  od vědců, lékařů a sestřiček až po horníky z rozkradeného OKD.

Provokace, organizovaná na Staroměstském náměstí, není jen zneuctěním české státnosti. Útočí na samy její základy. Zemi, v níž sílí vůle po změně k lepšímu, chce znovu rozdělit a srazit zpět. Takovou hanebnost třeba rozhodně odmítnout.        

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…