KSČM: Rozhádaná koalice škodí České republice

22.10.2016 20:19

Vznik Sobotkovy vlády umožnil jen krkolomný koaliční kompromis. Rozpory mezi jeho účastníky rostou zvlášť v posledním roce. Dnes už zřejmé, že řada jejich přístupů je neslučitelná. Politická stabilita země slábne před očima. Neřeší se rozvojové perspektivy země a vláda se svou pasivitou ocitá ve vleku vnějších vlivů, povelů NATO a hazardérské konfrontace velmocí multipolárního světa ohrožující mír.

KSČM: Rozhádaná koalice škodí České republice
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Vláda už se neshodne ani v tak závažných otázkách, jako je rozpočtová odpovědnost či ochrana státních zájmů. Sliby, na které rozhádané koaliční strany vábily před nedávnými volbami, střídají obvinění z marnotratného plýtvání. Předmětem střetů je přitom i dlouho slibovaná finanční ústava. Svár uvnitř koalice brání i přijetí důležitých návrhů prosazovaných KSČM, kterými jsou například uzákonění obecných referend, placení nemocenské v prvních třech dnech nemoci a dalších. Odkládá se novela zákona o registru smluv, který by státní podniky ochránil před dravčími zájmy soukromého sektoru.

Mandátem vlády je zodpovědná správa země, a ne vzájemné permanentní naschvály a podrazy s cílem urvat víc moci po blížících se volbách do PS PČR. Česká republika má na mnohem důstojnější pozici vůči okolnímu světu i životní perspektivy všech svých občanů. KSČM nabízí rovnoprávnou spolupráci všem, kdo jsou připraveni se zasadit o obrat právě tímto směrem.       

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…