KSČM V Plzeňském kraji zvolila staronového předsedu, lídra kandidátky i kandidáta na senátora

14.02.2016 10:09

V sobotu 13. února se uskutečnila v Plzni v domě KSČM, krajská konference KSČM Plzeňského kraje.

KSČM V Plzeňském kraji zvolila staronového předsedu, lídra kandidátky i kandidáta na senátora
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Zúčastnilo se jí 36 delegátů ze 7 okresních organizací KSČM, což byla 100%-ní účast delegátů. Na konferenci bylo přítomno rovněž 28 hostů.

Za vyšší stranické orgány byli přítomni JUDr. Zdeňka Lišková – předsedky Ústřední revizní komise KSČM a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje, MUDr. Jiří Maštálka europoslanec za KSČM a  poslanci PČR,  PhDr. Jiří Valenta a Ing. Karel Šidlo.

Konference zvolila v tajné volbě ze dvou kandidátů staronovým předsedou Krajského výboru Mgr. Miroslava Kavije.

Lídrem kandidátky KSČM pro podzimní krajské volby zvolila v tajné volbě ze tří kandidátů Ing. Karla Šidla, poslance Parlamentu ČR. Zároveň schválila pořadí na kandidátce KSČM od 2 až po 45 místo.

Konference rovněž doporučila Ústřednímu výboru KSČM ke schválení za kandidáta na senátora v podzimních senátních volbách, Dr. Jana Rejfka z Dešenic na Klatovsku, ve volebním obvodu č. 7, (Plzeň-jih, část okresu Klatovy a Plzeň-Slovany). 

Konference zvolila nový krajský výbor, který má 29 členů, dále 7-mi člennou Revizní komisi a také 7-mi člennou Rozhodčí komisi. Zvolila i zástupce kraje do komisí a rad ÚV KSČM.

Konferencí byla završena předsjezdová etapa výročních členských schůzí ZO KSČM a okresních konferencí KSČM, která v kraji probíhala od října 2015.

Z Plzeňského kraje pojede na IX. sjezd KSČM, který se uskuteční v termínu 14.-15.5.2016 v Praze celkem 26 delegátů, které však zvolily jednotlivé okresní konference KSČM.

Konference projednala všechny hlavní zprávy. V místy často vzrušné diskusi vystoupilo přes 20 delegátů a hostů na různá témata. Diskutovala se nebezpečná mezinárodní situace, která hrozí přerůst ve velký válečný konflikt, situace v Poslanecké sněmovně, situace v krajském zastupitelstvu a Plzeňském kraji, nebezpečná situace ve veřejnoprávních mediích ČR, která manipulují českou veřejnost a neplní své základní funkce, zazněla i konkrétní kritika na vedoucí funkcionáře strany. Byl diskutován i návrh volebního programu KSČM pro krajské volby 2016.

Ihned po ukončení konference se uskutečnilo první zasedání nově zvoleného Krajského výboru KSČM, který zvolil nový výkonný výbor a 3 místopředsedy. Místopředsedy se stali s. Ing. RSDr. Karel Kvit (PM) – pro oblast voleb, s. RSDr. Miroslav Šimánek (TC) – pro oblast vnitrostranické práce, s. RSDr. Ladislav Urban (Do) – pro oblast stranického vzdělávání. 

Zdroj: Mediální komise KV KSČM Plzeňského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…