KSČM: Vláda má povinnost z úniku informací vyvodit osobní odpovědnost

13.02.2016 20:19

Skandál kolem úniku informací o okolnostech návratu jak pětice Čechů unesených v Libanonu, tak i okolnosti propuštění unesených občanek České republiky potvrzené ministrem obrany, ale i prezidentem republiky, otřásají důvěrou v kompetenci vlády.

KSČM: Vláda má povinnost z úniku informací vyvodit osobní odpovědnost
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Je ostudné, jak amatérsky se chovají příslušní odpovědní činitelé, když informace způsobilé kdykoli v budoucnosti ohrozit osobní svobodu, zdraví i životy českých občanů jsou zveřejňovány prostřednictvím bulvárních a senzacechtivých neodpovědných novinářů. Takový přístup je evidentním selháním systému, nikoli jednotlivce.

Selhala důležitá koordinace zpravodajských služeb. Bezpečnostní rada státu, která o situaci jednala, se ukázala institucionálně zcela nedůvěryhodnou tragickým a nevyšetřeným únikem přísně tajných a citlivých informací.
Ohrožení bezpečnosti občanů a veřejného zájmu České republiky je v důsledku těchto kauz bezprostřední.

Je v zájmu celé České republiky a jejích občanů, aby za selhání v nejvyšších ústavních místech byla požadována konkrétní odpovědnost. KSČM požaduje nejen rezignaci ministra obrany, ale i demisi předsedy vlády ČR, který nese odpovědnost nejen za koordinaci speciálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).