KSČM veřejně podporuje nové vedení Benešova

06.01.2016 8:36

Prohlášení zastupitelů KSČM ke změně ve vedení benešovské radnice (proč hlasovali pro odvolání dosavadní Rady města Benešov a proč vyslovují veřejnou podporu novému vedení benešovské radnice):

KSČM veřejně podporuje nové vedení Benešova
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Především se současná křehká koalice rozpadla sama a my jsme nenašli žádný podstatný důvod, proč bychom ji zachraňovali. Občanům Benešova jsme zavázáni v duchu našeho volebního programu, a proto hodláme podpořit ty, kteří jej umožní naplňovat. Žel, dosavadní vedení města, ač si jeho jednotlivých členů vážíme a podle nás si určitě zaslouží i poděkování za velkou část odvedené práce, má na řešení zásadních problémů jiný názor.

Naproti tomu nově vytvořená koalice ze zastupitelů ČSSD a hnutí ANO se rozhodla s námi podepsat smlouvu, která obsahuje programové prohlášení, v němž jsou obsaženy prakticky všechny hlavní body z toho, co jsme i my před volbami slibovali občanům.

V program nové koalice je „stopka“ dalšímu zvyšování nákladů na bydlení včetně příslibu hledání cest ke snížení nájemného, cen tepla, vodného a stočného i svozu odpadu a přenesení pravomoci schvalovat také výši nájemného a cen tepla na zastupitelstvo, které jedná veřejně.

V té souvislosti připomínáme, že Rada města v srpnu v tichosti opět zvýšila nájemné při nových pronájmech na 65 Kč/m2. Přitom to, co se z nájmů vybere, zdaleka nejde do obnovy bytového fondu, ale z velké části se rozpouští v rozpočtu.

Proto vítáme závazek nové koalice zvýšit finanční prostředky určené na opravy a údržby bytového fondu a v tom smyslu i postupně posilovat Fond obnovy majetku města. Nové vedení města také potvrdilo, že se v souladu s připravovaným zákonem v předstihu začne zabývat zajištěním »startovacích« a sociálních bytů.

Vyvaruje se naopak plošné privatizace bytů a zvolí jen takový systém jejich prodeje, který nevystaví žádnému nátlaku méně majetné občany a neohrozí a nezdraží jejich současné bydlení. Případné plány privatizace, ať už jednotlivých bytů nebo celých domů, budou předem podrobeny důkladné finanční analýze a na jejím základě i serióznímu průzkumu mezi občany.

V souvislosti s hledáním alternativy pro pracoviště radnice umístěná v nevyhovujících prostorách tzv. budovy B bude seriózně posouzen i náš námět spočívající v rekonstrukci centrální budovy Táborských kasáren na městskou polikliniku a přestěhování radnice do jejích současných prostor.

Vítáme také záměr urychleně řešit využití celého areálu Táborských kasáren včetně případného nového posouzení urbanistické studie s následnou změnou Územního plánu. Společně také klademe důraz na urychlené zajištění výstavby optimální varianty obchvatu města a řešení parkovacích ploch na jeho území. Programově se potkáváme i v otázce rekonstrukce benešovských koupadel a plného využití přírodního divadla v Konopišti.

Stejně jako nové vedení města vidíme potřebu nastavení naprosté průhlednosti dotací města sportovním klubům a rovných podmínek pro podporu sportovních, kulturních a volnočasových aktivit s tím, že nový systém bude vytvořen v součinnosti s představiteli organizací, kterých se týká.

V neposlední řadě se pak shodujeme na tom, že je potřeba radikálně zlepšit informovanost občanů včetně vytvoření zpětné vazby například formou anket a jiných zákonných nástrojů zejména při rozhodování o nejstěžejnějších problémech a otázkách města, a zlepšit komunikaci s osadními výbory.

Plnění smlouvy o veřejné podpoře nového vedení benešovské radnice ze strany ČSSD a hnutí ANO budeme pečlivě sledovat a vyhodnocovat a navíc svými silami a prací k němu také hodláme přispívat.

Mgr. Ivan Cinka, Michal Budlovský, zastupitelé KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.