Kacer (TOP 09): Vznikne v Brně nový Google? Šance tu je

15.01.2016 22:17

Letos se ve spolupráci s Jihomoravským inovačním centrem (JIC) pilotně rozběhne program SME Instrument Brno financovaný z rozpočtu města.

Kacer (TOP 09): Vznikne v Brně nový Google? Šance tu je
Foto: TOP 09
Popisek: Jaroslav Kacer, člen Zastupitelstva města Brna (TOP 09)

Na řádném prosincovém zasedání Zastupitelstva města Brna byla na programu královská disciplína zastupitelských her 2015 - schvalování návrhu rozpočtu na další rok. V rámci tohoto bodu jsem navrhoval příspěvek na dle mého názoru jeden z nejsmysluplnějších projektů, program SME Instrument Brno. Nakonec byl schválen 46 hlasy. Již dříve projekt projednala Komise Smart City Rady města Brna a doporučila jej k realizaci. Na tom jsme se shodli i s primátorem a společně v něm vidíme velkou příležitost.

Záměr vznikl v JICu, které jej bude spolu s městem Brnem připravovat. K aktivnímu zapojení v tomto směru vybídl místní samosprávu i generální ředitel resortu pro výzkum a inovace při Evropské komisi Robert-Jan Smits a doporučil tyto projekty financovat.

Program SME Instrument je nový nástroj na podporu rozvoje malých a středních firem včetně start-upů implementovaný Evropskou komisí. Podporuje další vývoj průlomových technologií, produktů a služeb s vysokým tržním potenciálem a jejich uvedení na trh. V Evropě jsou malé a střední podniky technologicky vyspělé a mají velmi dobré nápady, které ale bohužel nedokážou tak úspěšně „prodat“ jako např. firmy z USA či Japonska.

Nový nástroj má přispět k obchodnímu úspěchu a uvedení inovací vytvořených evropskými malými a středními podniky na trh. Evropská komise hledá nápady, které se mohou stát novým Googlem či Applem. Často se hovoří o „evropské lize mistrů“ v oblasti inovací, tj. o elitní skupině malých a středních firem, které budou EU posouvat k vyšší konkurenceschopnosti. Uspěje i Brno?

Jaroslav Kacer, člen ZMB

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…