Kačírek (ČSSD): Náměstek za milion

03.10.2015 22:00

Těžko bylo věřit recesistickému serveru www.ZitzBrna.cz, když se rozepsal o zahraničních cestách brněnského náměstka Matěje Hollana. Jenže jen letmé přepočítání strohých údajů z magistrátu napoví, že tentokrát o žádnou srandu nejde.

Kačírek (ČSSD): Náměstek za milion
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

O co méně se náměstek vyhýbá prohlídkám své kanceláře, o to nadšeněji cestuje po Evropě. Redaktoři spočítali, že z prvních 125 pracovních dnů letošního roku jich plných padesát dva (což je 42 %!) přečkal na zahraničních výletech. Na 23 expedicích během šesti měsíců stačil ochutnat belgická piva, degustovat italská vína, nasát atmosféru londýnské „Stodolní“, okružní cestou poznat Skandinávii, projít si Istanbul, vyfotit Eiffelovku i římské Koloseum.

Zahraniční mise náměstka Hollana stály brněnského daňového poplatníka bratru 1,1 milionu korun. O misích domácích, které si vynutily pořízení nového superba, ani nemluvě. Snad i proto musela koalice na městě nechat zvýšit kolonku plánovaných výdajů na zahraniční cesty. Přitom nijak zanedbatelně. Z původních 4,3 milionu na téměř 7,5 mil. Kč. Aby to však při apetitu pana náměstka nakonec stačilo…

Rozumějte, nemám nic proti cestovatelskému záměru Matěje Hollana. Zlé jazyky tvrdí, že brněnští radní včetně primátora Vokřála se řídí heslem, že čím více příležitostí poznávat svět mladý politik dostane, tím méně toho stihne v Brně pokazit.

Z přehledu zahraničních návštěv nicméně zarážejí dvě opakované cesty do Vídně. Jsou na poskytované informace nadmíru skoupé, i když jinak mají úředníci a politici tendenci „ospravedlnit“ svůj výlet co možná nejobsáhlejší a nejnudnější zprávou. Zatímco například zpráva z prohlídky pamětihodností Štýrského Hradce, špatně maskovaná za pracovní cestu, vydá na několik normostran, je oběma vídeňským expedicím v souhrnu věnováno 6 (slovy šest) nerozvitých vět.

Není to náhodou tím, že cílem obou návštěv byl hazardní gigant Casinos Austria? Ten jenom loni na nezodpovědném hraní vydělal neuvěřitelných 3,6 miliardy eur. Jedenáctiprocentní podíl v něm od léta drží český investiční žralok Komárek, který je u nás skrze vlastnictví Sazky pánem hazardního byznysu. Možná by opravdu neškodilo více slov k tomu, o čem Matěj Hollan i se svým stranickým kumpánem Freundem ve Vídni jednal. Tomu, že si s rakouskými hazardníky vyměňoval zkušenosti s “programy regulace hráčů a zodpovědného hraní“ by neuvěřil ani nejmarnější gambler.

Jaká je skutečná role náměstka za Žít Brno v úsilí o regulaci hazardu, není už pouze pobídkou pro cvrlikání vrabců na brněnských střechách. O to naléhavěji se ale nabízí otázka, zda pro hazardní kapitány je v téhle hře Hollan užitečným idiotem, či nezodpovědným hráčem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.