Kačírková (ČSSD): Pět krnolží o mé osobě. Slyšel mě hřímat, ale nebyl tam

14.04.2015 9:51

Několik měsíců po rezignaci z postu ředitelky brněnského Turistického a informačního centra se najednou z pera firemního redaktora Valáška z holdingu Agrofert o sobě dočtu, že jsem byla kontroverzní ředitelkou, kterou vedení města odvolalo - kvůli sérii chyb, omylů a nedostatků. Všechny lži a polopravdy, které o mne šíří, mohu pro větší přehlednost shrnout do pěti tematických okruhů.

Kačírková (ČSSD): Pět krnolží o mé osobě. Slyšel mě hřímat, ale nebyl tam
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Krnolež první. Turisticko-informační portál www.gotobrno.cz nebyl žádným produktem šitým na koleni nějakých diletantů. Ba naopak - portál vznikl coby odraz potřeb pro ucelenou nabídku aktivit metropolitního města. Hned od startu bylo avizováno, že projekt poběží v režimu testovací ostré verze tak, aby byly vyladěny všechny možné obsahové i funkční nesrovnalosti, a že jednotlivé jazykové mutace budou nasazovány postupně. Ale to bylo asi nad chápání některých hurá novinářů a hurá politiků. Lež o strojových překladech z Googlu určitě nepotěší překladatele, kteří portálu věnovali hodně hodin svého času. Mnohokrát jsem vysvětlovala, že portál funguje rozcestníkovým a tedy velmi administrátorsky otevřeným prostředím, kde je ale dána plná odpovědnost na organizátorech či provozovatelích, v jaké kvalitě texty – i překlady - dodají. S ohledem na obrovské množství dat, které portál nabízí, TICmB nebude přece vytvářet překlady pro jiné organizace!

Krnolež druhá. Propagace osobnosti Leoše Janáčka nebyla NIKDY (kapitálky pro vlastníky MF Dnes) dána žádným pověřením orgánů města úkolem Turistickému informačnímu centru. TICmB bylo pověřeno koordinací informací o 160. výročí narození. A to jsme také splnili. Seznam aktivit měl Valášek k dispozici. Asi je taky nečetl.

Krnolež třetí. Ať se to straně protivné líbí, nebo ne, nikdo mne neodvolal, žádný primátor neměl žádné zásadní připomínky k činnosti TICmB a už vůbec jsem nezaznamenala relevantní kritiku k mnou řízené příspěvkové společnosti, tedy kromě hrátek předvolební kampaně. Naše turistické centrum mělo bohužel tu smůlu, že si jej ke svým politickým cílům vypůjčili politici „nové vlny“ a jejich placené doprovody.

Krnolež třetíapůltá. Turistické informační centrum města Brna jsem řídila v letech 2011 – 2014 na základě řádně vyhraného výběrového řízení. Ještě předtím jsem byla předchozí ředitelkou (nečlenkou sociální demokracie) přijata na post zástupkyně. Ani jeden z těchto procesů se neodehrál proto, že jsem z ČSSD. Je to možná neuvěřitelné pro představy o morálce některých lidí, kteří třeba teď aktuálně neváhají nactiutrhačnou kampaní odstřelovat ředitele úspěšného brněnského divadla. Jejich hodnotové pojetí světa je mi nejen cizí, ale i odporné.

Krnolež čtvrtá. Ředitel příspěvkové organizace není úředníkem. Bylo by fajn, kdyby si v terminologii chodu magistrátu města Brna udělali noví náměstci i staří pisálci konečně jasno.

Krnolež poslední, o tom, že jsem něco slíbila a nesplnila, jak si souzní dva podřízení jednoho oligarchy. To je zkrátka lež jako věž. Při mém druhém a posledním setkání s novým primátorem mi bylo „prostě“ sděleno, že mne vedení města plánuje bez udání důvodu odvolat, neb je to součástí koaličních personálních dohod. Na schůzce jsem panu Vokřálovi nastínila, jaké aktivity Turistické informační centrum v  blízkém období čekají a na nichž se musí začít pracovat. Považovala jsem takto komplexní souhrn informací podat i jako výraz mé profesionální cti, aby aktivity TICmB pokračovaly v nastaveném standardu služeb, a to i přesto, že jsem tak trochu měla pocit, že „hrách na stěnu házím“. Slíbila jsem, že TICmB zajistí požadovaný provoz expozice Go a Region Tour. Tak se také stalo. Jestli si mediální tým pana Vokřála vytvořil PR zkratku, že jsem ho chudáka i s celým městem nechala ve štychu, tak je tato zkratka „prostě“ mylná.

A nevinná nepravda na závěr. Jestliže Valášek píše, jak mne slyšel na tiskové konferenci ČSSD „hřímat“ svoji rezignaci, tak je to s podivem, neboť tam nebyl…

Ale i toto malé klamstvo ukazuje, jak „umí“ s informacemi pracovat jedny kontroverzní noviny a jejich kontroverzní zaměstnanec.

Autorka Petra Kačírková byla ředitelkou Turistického centra města Brna do ledna 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice