Kadlecová (ČSSD): Nové logo si Liberec bezesporu zaslouží. Ale nešlo by to jinak?

21.04.2015 20:55

Jako dobrý nápad mi přijde myšlenka, se kterou přišlo současné vedení statutárního města Liberec. Chce vytvořit nové logo města, které by nahradilo stávající, již přežité.

Kadlecová (ČSSD): Nové logo si Liberec bezesporu zaslouží. Ale nešlo by to jinak?
Foto: skromach.cz
Popisek: Lenka Kadlecová

Moderní grafika reprezentující město na všech výstupních materiálech jej určitě posune ve vnímání veřejnosti směrem k lepšímu. Otázkou však je, zda cesta, jakou město zvolilo, je tou správnou.

Obeslalo s výzvou firmy, které již pro Liberec nějaké grafické materiály zpracovávaly. V době, kdy se to v celé republice hemží státními i soukromými školami zaměřujícími se na design, se přímo nabízelo řešení oslovit ty v Libereckém kraji, přičemž některé z nich mají opravdu vysoké renomé.

V případě vyhlášení soutěže o hodnotné ceny nejenom že by celá zakázka nemusela ukrojit přehnanou částku z chudého městského rozpočtu, ale také by talentovaní studenti mohli získat výjimečnou příležitost, jak si začít budovat své jméno. Kromě toho mladí lidé nezatížení konvenčním myšlením a nespoutaní obchodními zájmy mnohdy dají ve své tvorbě na odiv svou akční kreativiu. Z jejich rukou pak vychází originální návrhy, které v leckterých případech i předčí výsledky špičkových designérských studií.

Jen doufám, že když už koalice vsadila na léta existující firmy, že se u konečného zhotovitele neprokáže spojitost s některou částí libeercké koalice. Vždyť právě ona ve své předvolební kampani brojila (i proti smyšlenému a neexistujícímu) protěžování společností údajně navázaných na strany, které byly v předchozích obdobích ve vedení města.

A také věřím, že vítězný návrh vzejde z hlasování Liberečanů. Vždyť komunikace s veřejností a vyslyšení jejích názorů byl dalším z taháků neférového politického předvolebního boje zejména Změny.

Lenka Kadlecová
Předsedkyně KVV ČSSD Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…