Kailová (ČSSD): Návrh vyčlenit z veřejné služby zvlášť zranitelné osoby neprošel

09.09.2016 4:30

Poslanecká sněmovna v rámci projednávání senátního návrhu zákona zavádějícímu do praxe opět institut veřejné služby, kterou nabízí obce a města dlouhodobě nezaměstnaným, neschválila pozměňovací návrh Zuzany Kailové. Ten z povinnosti vykonávat veřejnou službu vyčleňoval zvlášť zranitelné osoby nebo skupiny obyvatel, například občany starší 55 let a nezaměstnané pobírající invalidní důchod druhého a třetího stupně.

Kailová (ČSSD): Návrh vyčlenit z veřejné služby zvlášť zranitelné osoby neprošel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Kailová (ČSSD)

Z důvodu nepřijetí pozměňovacího návrhu Zuzany Kailové poslanci sociální demokracie nepodpořili zákon jako celek. „Jsme přesvědčeni, že některé skupiny obyvatel mají být vyčleněny z povinnosti vykonávat veřejnou službu. Neumíme si představit, že člověk, který celý život pracoval, na sklonku své kariéry přijde o zaměstnání a dostane se do evidence úřadu práce, bude nucen nastoupit veřejnou službu. S tím zásadně nesouhlasíme,“ vysvětlila poslankyně Kailová.

Na plénu Sněmovny tento pozměňovací návrh nepodpořili s pravicovou opozicí poslanci hnutí ANO. „V mediálních vyjádřeních předseda hnutí ANO Babiš napadá sociální demokracii, že vytváří koalici s Kalouskem. A právě tohle hlasování bylo obrazem toho, jak je to ve skutečnosti,“ uzavřela Zuzana Kailová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…