Káles (Svobodní): Další „utahování šroubů“ ze strany vlády

13.08.2016 18:02

Komentář k povolování akcí po 22. hodině

Káles (Svobodní): Další „utahování šroubů“ ze strany vlády
Foto: Svobodní
Popisek: Josef Káles, místopředseda Svobodných.

Ministerstvo vnitra přišlo s novelou přestupkového zákona. Od října tohoto roku nebude možné pořádat večerní akce, které by pokračovaly přes 22. hodinu a zasahovaly tak do nočního klidu. Za takový přestupek pak bude hrozit pokuta až 5 000 Kč a zákaz pobytu v obci. Po 22. hodině budou povoleny jen ty akce, které příslušná obec stanoví obecně závaznou vyhláškou.

Jedná se o další „utahování šroubů“ ze strany vlády. Tento nesmyslný zákaz zkomplikuje život lidem, zvýší byrokracii na obcích, povede k omezení kulturních a dalších aktivit a odebere obcím možnost pružně reagovat. Nyní totiž mohou povolovat takové akce jednodušeji.

Zákazy, které na nás vláda valí v neuvěřitelném množství, rozhodně nic neřeší. Nenechme si den co den „ukusovat“ naše svobody a nechme život v obcích a městech normálně fungovat, tak jako dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…