Kalina (KDU-ČSL): Jsem proti tomu, aby děti byly oběťmi sporů svých rodičů

18.02.2015 8:23

Vyjádření náměstka primátora města Jihlavy a člena dozorčí rady HC Dukla Jihlava ing. Jaromíra Kaliny k aktuální situaci ve vztazích mezi vedením HC Dukla Jihlava a klubem HC Dukla Jihlava – Mládež

Kalina (KDU-ČSL): Jsem proti tomu, aby děti byly oběťmi sporů svých rodičů
Foto: jihlava.cz
Popisek: Náměstek primátora města Jihlavy ing. Jaromír Kalina

Vedení HC Dukla je v posledních dnech kritizováno za postup vůči Maxu Kotrbovi, který  byl vyloučen z klubu HC Dukla Jihlava – Mládež. Situace má svůj vývoj a na rozhodnutí je nutné nahlížet v souvislostech.

Otec hráče pan Tomáš Kotrba, dnes už bývalý asistent trenéra mládeže, je intenzivním kritikem postupů HC Dukla resp. HC Dukla Jihlava - Mládež. Jeho útoky proti HC Dukla eskalovaly v loňském roce a vyvrcholily mimo jiné podáním podnětu k prošetření využití evropské dotace pro projekt výstavby „zimáčku“,  který adresoval Evropské komisi, Ministerstvu financí či Parlamentu ČR. (Kontrola proběhla, neznáme výsledek, ale nedošlo k vědomému pochybení ve využití evropských peněz.)

Jeho kritika je vedena „ze zákopů“ prostřednictvím úřadů a médií. Ač jsme ho jako dozorčí rada HC Dukla zvali k projednání a vysvětlení si problémů, k jednání se bez omluvy nedostavil a nekomunikoval.

Jeden z jeho posledních podnětů kritizuje, že registrovaní hráči nemají volnost přestupu, aniž by nebyli ohroženi finančním vypořádáním. Pakliže pravidla a praxe HC Dukla Jihlava panu Kotrbovi nevyhovují, bylo z rozhodnutí vedení HC Dukla umožněno jeho synovi vstoupit do kteréhokoliv jiného klubu v ČR a jeho registrace v HC Dukla byla bez nutnosti finančního vyrovnání s klubem ukončena. HC Dukla tím ale nezavírá tomuto hráči dveře, může se znovu registrovat v Jihlavě.

Pro rozhodnutí vedení HC Dukla mám do jisté míry pochopení, je to krok, na který se dá nahlížet jako na vstřícnost vůči kritickému hlasu pana Kotrby. Jsem ale proti tomu, aby děti byly oběťmi sporů svých rodičů s klubem HC Dukla. Nicméně HC Dukla umožňuje hráči se registrovat v jakémkoli klubu bez nároku na finanční vyrovnání. Jsem pro, pokud o to bude stát, aby se Max Kotrba vrátil zpět do HC Dukla Jihlava. Před tím bych chtěl, aby proběhlo jednání s otcem, který by se konečně dostavil k jednání s dozorčí radou HC Dukla.

Dotace města Jihlavy do jakékoliv sportovní činnosti mládeže jsou za účelem využití volného času. Město Jihlava a klub HC Dukla Jihlava vytváří a nabízí podmínky pro využití volného času. Vím, jak se někteří rodiče dokážou chovat, a že jejich představy nezřídka bývají daleko nad skutečnými dispozicemi jejich dětí. Rodiče by měli respektovat skutečné zájmy a skutečné předpoklady svých dětí. Pokud někteří rodiče chtějí trávení volného času svých dětí za každou cenu přetavit do roviny velkých kariér a velkých peněz, tak je v tom něco špatně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace