Kalina (KDU-ČSL): Prodej Buchtova kopce? Jako krizové řešení ano, příště se to ale musí dělat lépe

16.10.2018 12:12

Přestože jsou krajští zastupitelé KDU-ČSL na Vysočině v opozici, „nastavované“ řešení prodeje Buchtova kopce na mimořádném zasedání schválili. Upozorňují ale, že příště je potřeba lépe promyslet celý systém prodeje nemovitostí.

Kalina (KDU-ČSL): Prodej Buchtova kopce? Jako krizové řešení ano, příště se to ale musí dělat lépe
Foto: jihlava.cz
Popisek: Náměstek primátora města Jihlavy ing. Jaromír Kalina

„Vedení kraje jsme podpořili v tom, že napravuje chybu u prodeje této konkrétní nemovitosti. Nicméně ta chyba je „matrixu“, tedy v systému prodeje. Ten totiž není jasně nastavený a umožňuje spekulantům, aby si počkali na cenu konkurence, a pak se do toho vložili,“ uvedl předseda lidoveckých zastupitelů Jaromír Kalina, který s kolegy hlasoval pro řešení navržené vedením kraje.

„Nicméně jsem upozornil náměstka hejtmana Vladimíra Novotného, aby vyjasnil deadline podávání dalších cenových nabídek – a to do zahájení příštího zastupitelstva, tedy do 6. listopadu do 10 hodin. Jinak se totiž může stát, že se z jednání zastupitelstva v rozporu s vypsaným řízením stane on-line aukce, kdy budou i v průběhu jednání konkurenční zájemci přihazovat cenu,“ doplnil Jaromír Kalina.

Výsledkem dnešního hlasování je sice zrušení výběrového řízení, ale zároveň obě cenové nabídky zůstávají v platnosti, protože záměr prodeje byl vyvěšen, a do příštího zastupitelstva 6. 11. je tak mohou oba zájemci o koupi stáhnout či změnit nebo se může přihlásit někdo další. Umožňuje to zákon a hlavně požadavek toho, aby se samosprávy chovaly jako „řádný hospodář“ a tím i prodaly majetek za nejvyšší možnou cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace