Kalousek: Naivní pasáček vepřů ve funkci ministra zemědělství se plete do daní

19.06.2014 16:40

Projev na 10. schůzi Poslanecké sněmovny dne 19. 6. 2014

Kalousek: Naivní pasáček vepřů ve funkci ministra zemědělství se plete do daní
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, omlouvám se zejména panu premiérovi i vám, že využívám svého práva přednostního hlasu, ale prostě některé informace jsou do té míry skandální, že vyžadují okamžitou reakci. Pan ministr Jurečka dnes na svých internetových stránkách zveřejnil stručnou informaci: "Vážně zvažuji, že navrhnu vládě snížení spotřební daně na pivo. Kalouskovo zvýšení /Kalouskovo zvýšení - opakuji/ snížilo výběr této daně a celkovou produkci piva v České republice."

Promiňte, že teď nemám to tričko "za všechno můžu já", nicméně dovolte, abych vás seznámil při této příležitosti s objektivní ověřitelnou skutečností, že ministr financí Kalousek ani poslanec Kalousek nikdy nenavrhoval zvýšení spotřební daně na pivo, nikdy pro to ani nehlasoval.

Neříkám to snad proto, abych cítil zapotřebí dementovat každou pitomost, kterou řekne pan ministr Jurečka. Kdybych měl tuto ambici, tak bych nemohl dělat nic jiného než stát za tímto pultem a neustále dementovat samé pitomosti, které říká pan ministr Jurečka.

Říkám to proto, jak smutný je pohled na tuto vládu. Naivní pasáček vepřů ve funkci ministra zemědělství, plete se do daní, které jsou v kompetenci ministra financí. Ministr financí zase plete se do situace na Ministerstvu spravedlnosti a neřeší - zdá se - nic jiného. Pan premiér, který za to odpovídá, nemyslí na nic jiného, než na to, jak ještě zítra ráno být panem premiérem. Je to věru velmi smutný pohled na tuto vládu.

Děkuji.

reklama

autor: PSP ČR

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.