Kalousek (TOP 09): Hazardujete s důvěrou, kterou si policie těžce vydobývá 25 let

12.04.2016 19:30

Projev na jednání Poslanecké sněmovny 12. dubna 2016:

Kalousek (TOP 09): Hazardujete s důvěrou, kterou si policie těžce vydobývá 25 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Dámy a pánové, já vás nebudu zdržovat, nicméně milí koaliční kolegové, tedy kolegové z řad vládní koalice ANO a ČSSD, my jsme skutečně chtěli bez velkého pokřiku zařadit na řádnou schůzi bod Rozpravy o postupu policie během návštěvy čínského prezidenta, protože jsme si mysleli, že ta věcná diskuse je skutečně nezbytná. To, co se odehrálo, odehrálo se ve dvouciferném procentu případů. Skutečně na veřejnosti v nás vzbuzuje velmi silný pocit, že byla naprosto zbytečně omezena a potlačována práva českých občanů Policií České republiky.

Pan ministr vnitra v nedělní diskusi se mnou s hrdým čelem říkal, že do konce tohoto týdne bude mít všechny podklady a že pak nemá problém předstoupit před Poslaneckou sněmovnu a všechno to vysvětlit. A my jsme si přáli, aby ta rozprava skutečně proběhla, protože kde jinde by měla proběhnout, než v Poslanecké sněmovně, které se vláda České republiky a ministra zodpovídá. Poslanecké sněmovně, která má kontrolní pravomoc nad vládou Českou republiky.

Tím, že jste odmítli tu diskusi, tím, že se bojíte té diskuse na půdě Poslanecké sněmovny, tím jste jednoznačně potvrdili to podezření, které je v široké české veřejnosti, že tady prostě existovalo centrální politické zadání, jak se má policie vůči českým občanům chovat. My nemůžeme rezignovat na to, že tady ta diskuse proběhne. Prostě byť jsme si nepřáli žádné mimořádné prostředky, přáli jsme si věcnou diskusi, vy sami svým nestatečným přístupem jste nás donutili k tomu, že po dohodě s kolegy z ODS vám mohu oznámit, že bude mimořádná schůze na toto téma a že prostě ta diskuse tady musí proběhnout. Nemůže neproběhnout. A tím, že ji odmítáte, tím, že před tím, co se stalo, strkáte zbaběle hlavu do písku, pak, promiňte, pak neděláte nic jiného, než že ohrožujete důvěru Policie České republiky. Důvěru, kterou si ta instituce těžce vydobývá 25 let po listopadu 1989 a se kterou vy svým nezodpovědným chováním hazardujete.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…