Kalousek (TOP 09): Je to jen na nás

27.02.2015 7:24

Politici TOP 09 uctili oběti komunistického režimu.

Kalousek (TOP 09): Je to jen na nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Poslanci, zastupitelé, a také členové TOP 09 z celé republiky se sešli včera u památníku na Újezdě a také na Staroměstském náměstí v Praze, aby si na akci Světlo pro budoucnost připomněli únorový komunistický převrat 1948 a uctili památku obětí režimu.

„Zapálili jsme na Staroměstském náměstí svíce za oběti komunistického režimu. Rád bych, kdybychom si uvědomili, že 25. únor nebyl náhlým pučem ze dne na den. Byl to několikaletý proces oklešťování našich svobod, které jsme si nechtěli či neuměli připustit,“ řekl na shromáždění 1. místopředseda Miroslav Kalousek.

A apeloval na veřejnost. „O to citlivější bychom měli být dnes k projevům autokracie a oklešťování individuálních svobod. Našim největším nepřítelem nejsou komunisté. Našim největším nepřítelem je naše vlastní lhostejnost a alibismus,“ dodal Miroslav Kalousek.

„Mně na tom příběhu dějinném, když jsem si to každý rok připomínal, fascinovala ta krátkozrakost tehdejší politické garnitury. Jakoby nevěděli, s kým mají tu čest a co to znamená. Druhého dne se vzbudili a nestačili se divit, “ říká poslanec Daniel Korte.

„Komunisté to nazvali Vítězný únor, ale bohužel pro slušné lidi, pro lidi, co vytvářeli hodnoty v této zemi, nesli kulturní letos této země, to byla tragédie,“ míní poslanec František Laudát.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…