Kalousek (TOP 09): Sněmovna nesmí souhlasit s cestou Vojtěcha Filipa

05.11.2014 22:00

Předseda poslaneckého klubu a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve středu prosadil zařazení mimořádného bodu „Stanovisko Poslanecké sněmovny k zahraniční cestě místopředsedy Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa“.

Kalousek (TOP 09): Sněmovna nesmí souhlasit s cestou Vojtěcha Filipa
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Mimořádný bod navrhl zařadit proto, že předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček obešel organizační výbor a svým vlastním rozhodnutím mimo standardní procesy vyslal místopředsedu Filipa na zahraniční návštěvu ruské Státní dumy na oficiální pozvání místopředsedy Státní dumy Sergeje Železňaka.

Pan Sergej Železňak je v rámci sankcí EU uveden na seznamu nežádoucích osob v souvislosti s anexí Krymu. Miroslav Kalousek proto navrhl sněmovně přijmout usnesení:

„Poslanecká sněmovna nesouhlasí s návštěvou místopředsedy Poslanecké sněmovny V. Filipa v Moskvě na pozvání místopředsedy Státní dumy RF Sergeje Železňaka.“

„Nepřijmeme-li toto usnesení, bude dnes večer Vojtěch Filip jednat s poslanci Státní dumy jako oficiální reprezentant Poslanecké sněmovny a České republiky. Staneme se tak zcela nevěrohodným partnerem a česká zahraniční politika utrpí další zahanbující úder,“ řekl Miroslav Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Kalousek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.