Kalužík (KONS): Odmítáme kolektivní vinu a trest. Podporujeme Deklaraci smíření

29.05.2015 21:18

Konzervativní strana Brno píše Otevřený dopis primátorovi statutárního města Brno ve věci Deklarace smíření:

Kalužík (KONS): Odmítáme kolektivní vinu a trest. Podporujeme Deklaraci smíření
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Vážený pane primátore,

rádi bychom Vašim prostřednictvím poděkovali současnému vedení města Brna a všem zastupitelům Zastupitelstva města Brna, kteří hlasovali pro přijetí Deklarace smíření a společné budoucnosti. Zejména pak děkujeme autorům tohoto záměru, potažmo textu. Konzervativní strana vždy odmítala jakékoli uplatňování principu kolektivní viny a naplňuje nás nadějí, že na nepřijatelnosti takových praktik (nejen dnes, ale i v minulosti) začíná být konečně širší politická shoda.

Zatímco období protektorátu a období od 25. února 1948 do listopadu 1989 je popsáno v zákoně, poválečné období nesvobody v zákoně chybí. Přitom bezprávím byl jistě i poválečný teror vůči sudetským Němcům, ale také vůči Čechům, kteří nesouhlasili s Národní frontou a prokomunistickou-prosovětskou politikou. Součástí tohoto bezpráví byl také násilný proces znárodnění – zestátnění (banky, pojišťovny, klíčové průmyslové podniky, zemědělství).

Konzervativní strana proto neuznává zákonnost a platnost protektorátní vlády, stejně jako poválečného košického vládního programu a všech počinů všech vlád Národní fronty, ať již předúnorové či poúnorové. Konzervativní strana proto nesouhlasí s retribučními dekrety a rozsudky národních a lidových soudů v celém civilizovaném a kulturním světě neslýchaným amnestováním vražd a ostatních zločinů, spáchaných do 28. října 1945.

Konzervativní strana nesouhlasí se znárodněním průmyslu a zkonfiskováním majetků českých antikomunistů a bezúhonných Němců. Konzervativní strana dále neuznává parlamentní volby v roce 1946 a 1948, jakož i žádné další, které v naší zemi proběhly do roku 1990, neboť ani v jednom případě neproběhly podle platných demokratických zásad. Rovněž nikdy neuzná zákaz konzervativních antikomunistických politických stran, na jejichž odkaz v mnohém navazuje.

Konečně tedy Konzervativní strana rovněž nesouhlasí s vysídlením sudetoněmeckých spoluobčanů.

Tedy nejen se zločiny, které ho provázely, nýbrž s vysídlením jako takovým, neboť Konzervativní strana odmítá kolektivní vinu a kolektivní trest, jež se příčí křesťanské morálce.

Svatopluk Kalužík, předseda MS Konzervativní strany Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.