Kandidáti ANO do eurovoleb jednali s ALDE

06.05.2014 14:01

Lídr do evropských voleb Pavel Telička s dalším kandidátem Ivanem Jančárkem v sobotu v Praze jednali s členem vedení a donedávna předsedou Evropské strany demokratů a liberálů (ALDE) Sirem Grahamem Watsonem a dalšími představiteli strany a frakce, jejíž součástí by se ANO mohlo po evropských volbách stát.

Kandidáti ANO do eurovoleb jednali s ALDE
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Jednání se soustředila na možný povolební vývoj, nominaci na předsedu Evropské komise a očekávání hnutí ANO od perspektivní spolupráce.

Oba zástupci ANO zdůraznili, že hnutí bude k povolebním jednáním s ALDE přistupovat především se zřetelem na zájem prosadit maximum svých programových priorit. ANO proto bude chtít mít ve frakci odpovídající vliv a o svých prioritách bude chtít s vedením jednat ihned po evropských volbách. Sir Graham Watson toto označil za logické a k takovému jednání vyjádřil připravenost. Stejně tak potvrdil, že zájem na tom, aby se ANO do ALDE integrovalo, je velmi silný. Je přesvědčený, že ALDE si i v novém EP udrží pozici strany, která bývá jazýčkem na miskách vah. Sobotní jednání potvrdilo, že povolební spád událostí může být velmi rychlý, hlavní tři frakce budou o případném společném kandidátovi na předsedu Evropské komise jednat již 27.5. Partneři se rovněž dotkli i přípravy návštěvy předsedy ALDE a bývalého belgického premiéra Guy Verhofstadta, která se uskuteční v Praze dne 16.5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

16:02 Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

Nebýt ombudsmana Stanislava Křečka (85), tak nečinností obou opozičních stran, jak ANO, tak SPD, sko…