Kandidátka TOP 09 pro svobodnou, prosperující a zdravou zemi

09.08.2017 20:33

Zdravá svobodná společnost, prosperující díky vysoké úrovni vzdělání, pevně ukotvená v Evropské unii. To jsou hlavní cíle, které chtějí v Poslanecké sněmovně naplnit kandidáti TOP 09 za Středočeský kraj.

Kandidátka TOP 09 pro svobodnou, prosperující a zdravou zemi
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Schopnost spolupráce s demokratickými silami prokazuje TOP 09 nabídkou kandidatury představitelům Klubu angažovaných nestraníků, Konzervativní strany a Koruny České. Lídrem středočeské kandidátky TOP 09 je předseda strany Miroslav Kalousek.

 

„Jako ministr financí jsem často mluvil o rozpočtové odpovědnosti. Chci dodat, že je to jedna z podmínek zdravé tržní ekonomiky, která může prosperovat ve svobodné společnosti. Svobodná společnost, může existovat v plnohodnotné demokracii, kde občané mohou podle svých představ usilovat o spokojený život a být za něj zodpovědní. Z těchto principů vycházejí naše konkrétní plány, ať už jde o odstraňování byrokracie, o promyšlený rozvoj vzdělanosti nebo dostupné zdravotní péče,“ říká středočeský volební lídr TOP 09 Miroslav Kalousek. Osobně diskutuje s živnostníky a podnikateli po celé zemi, podpora podnikání je jedním ze stěžejních bodů volebního programu TOP 09.

„Naše kandidátka je silná svou pestrostí. Jsou na ní lidé, kteří své kvality prokázali ve veřejném i profesním životě – renomovaní lékaři, pedagogové, manažeři, podnikatelé, regionální politici i osobnosti celostátní politiky,” říká starosta Roztok a předseda středočeské TOP 09 Jan Jakob, který kandiduje z druhého místa.

Místostarosta Příbrami Václav Švenda upozorňuje, že i prosperující region má své problémy: „V našem kraji je aktuálně nízká nezaměstnanost, o to víc potřebuje posílit dopravní infrastrukturu. Je neúnosné, aby padesátikilometrová cesta vlakem z Mladé Boleslavi do Prahy trvala skoro dvě hodiny. Zásadní je pro nás také dokončení moderního systému integrované dopravy Praha – Středočeský kraj,“ vysvětluje třetí na kandidátce Václav Švenda. „TOP 09 se od svého vzniku hlásí k evropským tradicím, morálním hodnotám, individuální lidské svobodě a právnímu státu. Tyto hodnoty chci hájit i ve sněmovně,“ říká kandidát číslo 4, veterinární lékař z Lysé nad Labem Petr Matušina.

Z pátého místa poslanecký mandát obhajuje odbornice na bezpečnost, mezinárodní otázky a migraci Helena Langšádlová, která zdůrazňuje, že „politika je způsob, kterým i jako jednotlivci můžeme ovlivnit mnohé.“

Svým renomé podporuje kandidátku TOP 09 na sedmém místě přednosta ortopedické kliniky v Praze - Motole Tomáš Trč. „Svoboda je pro mě velké téma. Je to pocit, který dělá člověka člověkem, v tom jsme s TOP 09 zajedno. Proto jsem přijal nabídku strany, která pro mě reprezentuje boj za svobodu,” říká nestraník Tomáš Trč.

Na desátém místě kandiduje genealog Petr Nohel, předseda Koruny České. „TOP 09 je pevná ve svých názorech, představuje řád a stabilitu. Je schopna čelit nezdravým tendencím, jichž jsme v poslední době v politice svědky,” deklaruje Petr Nohel. Konzervativní stranu na středočeské kandidátce TOP 09 zastupuje provozovatel penzionu v Krkonoších Tomáš Müller a Klub angažovaných nestraníků pedagog z Kralup nad Vltavou Pavel Rynt.

Mladou generaci reprezentuje mimo jiných dvaadvacetiletý student z Mělníka, pořadatel Olympiády lidských práv Oskar Blažek. A kandidátku uzavírá lídr loňských krajských voleb, lékař a manažer nemocnice Petr Tiso: „Sdílím hodnoty TOP 09, které jsou vyváženým mixem konzervativních a liberálních idejí. Líbí se mi, že TOP 09 je odpovědná a nepopulistická a spolu s ní si přeji, aby Česká republika jako součást jádra Evropské unie mohla ovlivňovat směřování Evropy,” uzavírá středočeský krajský zastupitel Petr Tiso.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.