Kaňkovský (KDU-ČSL): Nejhorší nemocí politika je stav, kdy se odtrhne od reálného života

15.06.2015 17:51

Povinné očkování, chybějící hospic, nedostatek lékařů, další osud nemocnic a financování zdravotnictví. To jsou témata besedy s poslancem a krajským zastupitelem MUDr. Vítem Kaňkovským (KDU-ČSL).

Kaňkovský (KDU-ČSL): Nejhorší nemocí politika je stav, kdy se odtrhne od reálného života
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Setkání, na kterém by si někdejší ředitel havlíčkobrodské nemocnice rád vyslechl názory lidí k palčivým zdravotnickým i sociálním tématům, se koná ve čtvrtek 18. června 2015 v 17 hodin v renesančním sále zámku v Kamenici nad Lipou.

Vít Kaňkovský vnímá besedu i jako možnost získat podněty občanů k dalším oblastem, které lidé shledávají závažnými a ztrpčují jim život. Poslanec je přesvědčen, že pro každého politika je nutností vyslechnout si podněty a názory občanů na současnou i připravovanou legislativu. „Pro mne je velmi důležité a přínosné diskutovat nad aktuálními tématy, projednávanými ve Sněmovně a vidět danou problematiku pohledem nejen odborným a politickým, ale znát dobře názor občanů, kterých se zákony budou týkat. Zvláště oblasti, kterým se prioritně ve Sněmovně věnuji – tedy zdravotnictví a sociální politika, se dotýká v nějaké míře každého občana a každé rodiny. Nejhorší nemocí, kterou může onemocnět politik je stav, kdy se odtrhne od reálného života. Rozhodně touto nebezpečnou chorobou politiků onemocnět nechci, zpětnou vazbu od občanů vidím jako naprosto nezbytnou ke své práci a názorů lidí si velmi vážím. Hodně podnětů dostávám osobně, telefonicky, mailem, ale podobná setkání mají rozhodně též důležitý význam,“ řekl Kaňkovský.

Vít Kaňkovský žije v Třešti, je místopředsedou Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální věci Poslanecké sněmovny a na uplynulém sjezdu KDU-ČSL byl také zvolen do celostátního výboru strany. Setkání v Kamenici nad Lipou, které bude moderovat krajský zastupitel Miroslav Houška, je další z řady besed, které poslanec na Vysočině pořádá k aktuálním tématům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…