Kaňkovský (KDU-ČSL): Otřesný a hluboký zážitek zároveň

21.11.2014 9:15

V havlíčkobrodské nemocnici kvůli anonymnímu telefonátu, že je v budově bomba, evakuovali celou nemocnici. Motiv podobné anonymní hrozby je pro běžného člověka zcela nepochopitelný a neodpustitelný.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Otřesný a hluboký zážitek zároveň
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Čtvrteční večer v naší havlíčkobrodské nemocnici byl ve znamení zkušenosti, kterou jsme, všichni brodští zdravotníci, "naživo" zažili poprvé - urychlená evakuace skoro 400 pacientů kvůli hrozbě bombového útoku. Motiv podobné anonymní hrozby je pro běžného člověka zcela nepochopitelný a neodpustitelný.

Osobně jsem názoru, že pokud bude pachatel dopaden, měl by být nekompromisně potrestán několikaletým vězením, protože ohrozit na životě bezbranné pacienty, mnohé v těžkém stavu, maminky těsně po porodu, nedonošené děti atd., považuji za zvěrstvo, které žádá přísný trest. Už jen proto, aby se podobné anonymní útoky nestaly denním chlebem v naší republice. Zároveň mi ale včerejší večer ukázal fakt, o kterém vím dávno, ale přesto je vždy milé si je připomenout. Stále existuje v naší zemi lidská sounáležitost, obětavost a nasazení pro druhé. Úžasný výkon všech složek Integrovaného záchranného systému, jejich sehranost a nelíčená starostlivost o každý detail, to byl koncert a určitá náplast na vztek, který jsme v sobě všichni měli na onoho člověka, který tento obavami naplněný večer rozpoutal. A excelentní výkon všech brodských zdravotníků, kterým se podařilo dostat do nemocnice, to zahřálo u srdce.

Hluboce si vážím všech, kteří ve čtvrtečním hororovém večeru v brodské nemocnici obětovali kus sebe pro druhé.

Vít Kaňkovský

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…