Kaňkovský (KDU-ČSL): Sociální služby jsou stále na okraji zájmu státu

20.11.2015 5:27

Vít Kaňkovský, poslanec kraje Vysočina, navštívil ve středu 18. listopadu Třebíčskou oblastní Charitu, JE Dukovany, odběrové středisko FN Brno a besedoval se studenty místního gymnázia.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Sociální služby jsou stále na okraji zájmu státu
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Téma rozhovoru při návštěvě oblastní Charity se týkalo zejména financování programů sociálních služeb jak na krajské, tak celostátní úrovni a diskuse o provázání funkcí kamenných hospiců a domácí hospicové péče. „Jsem pro souběh obou typů péče, je nezbytné reagovat na různé životní situace lidí v našem kraji. Je stejně časté, že jsou děti či příbuzní raději doma se svým nemohoucím rodičem a stejně časté, když toho z rodinných důvodů schopni nejsou a potřebují kvalitní hospicovou péči pro svého seniora“, říká Vít Kaňkovský. Oba systémy podle něj mají v sociální politice nezastupitelné místo.

Se starostou Třebíče Pavlem Janatou v doprovodu Evy Vrábelové, vedoucí Střediska sv. Zdislavy jednal o financování sociálních služeb ze strany měst a obcí.  Místní samosprávy v této věci nemají příliš jasno a je třeba jim poskytovat kvalitní informační servis ze strany státu.

Lehký rozruch vyvolala návštěva poslance Kaňkovského v třebíčském odběrovém středisku Fakultní nemocnice Brno, kde se jej na odběr krve ujala vedoucí oddělení Marie Dudíková.

Po příjezdu do Katolického gymnázia v Třebíči byl přivítán ředitelem školy Vítem Feldbábelem a následovala beseda se studenty. Vyhrazený čas byl věnován úvaze o událostech 17. listopadu 1989, došlo však i na otázky zvyšování daní či posílení obranyschopnosti naší země.

Poslední část dopoledního programu byla věnována návštěvě JE Dukovany, kde se poslanec setkal s ředitelem JE Milošem Štěpanovským. Hovořili spolu o probíhajícím procesu prodloužení povolení provozu i o problémech, které provázejí  úsilí o dostavbu V. bloku.

Na závěr návštěvy Třebíče si Vít Kaňkovský prohlédl náměšťský Dům bez zámku, setkal se s ředitelkou Hanou Šerákovou, která mu představila unikátního projekt, který umožňuje začlenění do běžného života lidem s mentálním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…