Kaňkovský (KDU-ČSL): Údržba zdravotnických přístrojů i školení by mohly být jednodušší

01.03.2017 8:34

Novela zákona o zdravotnických prostředcích.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Údržba zdravotnických přístrojů i školení by mohly být jednodušší
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Vláda včera projednala můj poslanecký návrh zákona, který má za cíl zjednodušit zdravotnickým zařízením provádění servisu a údržby zdravotnických přístrojů a školení zaměstnanců pro jejich obsluhu.

Vláda zaujala k tomuto zákonu kladné stanovisko, což mne potěšilo a zvyšuje šanci na úspěšné dokončení legislativního procesu. Novela zákona o zdravotnických prostředcích napravuje dřívější nešťastná ustanovení, dle nichž jsou zdravotnická zařízení i pro drobné servisní zásahy a také pro školení nových zaměstnanců povinna volat zástupce výrobce, což je pro zdravotnická zařízení zbytečná finanční i organizační zátěž. Novela tato problematická ustanovení mění tak, aby výrobce mohl vyškolit a pověřit ve zdravotnickém zařízení osobu, která pak dále může školit další zaměstnance a stejně tak dává možnost proškolit a pověřit odborně kompetentní osobu nemocnice prováděním některých servisních zásahů a bezpečnostně technických kontrol u jednodušších přístrojů. 

Další informace naleznete v článku Zdravotnického deníku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…