Kaplanovi (Soukromníci): Nechte nás podnikat, nechte nás žít

05.08.2017 20:35

Do Strany soukromníků České republiky jsme s manželkou vstoupili letos na jaře.

Kaplanovi (Soukromníci): Nechte nás podnikat, nechte nás žít
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Společně podnikáme od roku 1988 bez přerušení až dodnes. Jsme zahradníci. Manželka nebyla nikdy v žádné politické straně a já jsem byl krátce po revoluci v OF. Celé ty roky se staráme sami o sebe, vychovali jsme dvě děti, od státu jsme nikdy nic nechtěli. Nemáme statisíce ani miliony. Protože nejvíce si na podnikání ceníme naší svobody. Svobody, díky které si rozhodujeme o našem životě sami. Jediný, kdo nám tu svobodu čím dál tím víc komplikuje a ztěžuje, je bohužel naše současná vláda.

Ta je také hlavním důvodem naší angažovanosti ve Straně soukromníků České republiky. Je to nespokojenost se současnou vládou, která mluví o výhodách pro důchodce, rodiny s dětmi, zaměstnance, sociálně slabé. Ale ani slovo neslyšíme o podpoře malých a středních živnostníků. Ba právě naopak. Vláda zvyšuje zátěž pro podnikatele různými nesmyslnými zákony a nařízeními, ať už je to EET, kontrolní hlášení DPH nebo i takovou absurditou, jakou je zajišťovací příkaz, který může likvidačně dopadnout i na poctivé podnikatele, kteří neporušili žádný zákon. S těmito zákony jde ruku v ruce přebujelá byrokracie, přijímání stále více státních zaměstnanců, kteří nás přece musí hlídat a kontrolovat, abychom náhodou, podle slov pana Babiše, nekradli a podváděli stát a řádně odváděli daně. Nebylo by naopak lepší snížit byrokracii tím, že se některé zákony zruší a nebude se přijímat víc státních zaměstnanců? Přece tím by se logicky ušetřila i část výdajů ze státní kasy a současně by se ulehčilo i podnikání právě drobným a středním živnostníkům, kteří by se mohli lépe soustředit na podstatu svého podnikání a nemuseli zápasit s čím dál větší a složitější administrativou.

A ještě něco mám na srdci. Hodně by nám pomohlo i zlepšení podmínek pro přijímání zaměstnanců.

Ať už jsou to odvody za sociální a zdravotní pojištění, snížení zbytečné administrativy nebo i taková obyčejná věc, jakou je práce na poloviční úvazek. Věřte, že vím, o čem mluvím. Za současných podmínek jsme kolikrát nemohli přijmout zaměstnance tak, jak bychom potřebovali.

Je toho ještě více, o čem by se dalo diskutovat. Třeba takový problém, jakým je obchod s chudobou. Jistě je vám znám problém s ubytovnami pro sociálně slabě, kdy si z toho určitá skupina lidí udělala výnosný byznys na úkor státu. Proto vás vyzývám – Proboha, udělejte už s tím někdo něco!

V letošních podzimních parlamentních volbách, nám živnostníkům, půjde o všechno. Proto nás, všechny ty především malé a střední živnostníky, vyzýváme: Pojďme k volbám a volme pravici! Volme sami sebe. Na kandidátkách ODS jsou v každém kraji zástupci ze Strany soukromníků České republiky. Kroužkujte je a pomozte lidem z praxe do parlamentu, kde budou důsledně hájit naše zájmy! Volme naši, troufáme si říct, lepší budoucnost nás všech. Ať jsou to drobní živnostníci, ale i jejich zaměstnanci, senioři, mladí lidé a vytvořme lepší budoucnosti i pro naše děti.

Zažili jsme socialismus a nechceme, aby se něco podobného vrátilo!

A na závěr máme vzkaz pro naši současnou vládu: Nechte nás v klidu podnikat. Nechte nás v klidu žít!

Manželé Kaplanovi, Ústí nad Labem
Strana soukromníků České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…