Kardinál Dominik Duka navštíví Evropský parlament

23.01.2015 11:15

Kardinál Dominik Duka navštíví na pozvání europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) 23. - 25. ledna Evropský parlament a setká se s českými a slovenskými krajany.

Kardinál Dominik Duka navštíví Evropský parlament
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

V pátek 23. ledna navštíví kardinál Dominik Duka Evropský parlament. Po prohlídce se zúčastní s velvyslancem České republiky v Belgii Jaroslavem Kurfürstem a velvyslancem České republiky při Evropské unii Martinem Povejšilem setkání při společném pracovním obědě organizovaném poslancem Zdechovským. Od 18.00 ho pak čeká beseda s českými a slovenskými krajany v Pražském domě. Zúčastní se jí zejména pracovníci evropských institucí, ale také další Češi a Slováci žijící v Belgii.

V neděli 25. ledna v 9.30 bude kardinál Duka v bruselské bazilice Sacré-Coeur sloužit pro české a slovenské krajany mši svatou. Po mši svaté bude prostor pro osobní setkání s kardinálem.

Slovenská katolická misie působí v Bruselu od roku 2005. Současným správcem je otec Jaroslav Hanzlík. Čeští a slovenští věřící se každou neděli scházejí v „česko-slovenském“ kostele Sacré-Coeur, který se nachází blízko hlavní budovy Evropské komise a také nedaleko budovy Evropského parlamentu. Vedle pastorační práce vyvíjí misie také aktivitu v oblasti kulturních a společenských potřeb. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…