Karla Šlechtová v Pekingu: Turisty láká bezpečnost naší země

19.05.2016 17:25

Více turistů do České republiky se na konferenci v čínském Pekingu snaží získat ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Hlavním argumentem je v dnešní neklidné době bezpečné prostředí v České republice. ČR totiž patří mezi 10 TOP nejbezpečnějších zemí světa. Ministryně tak argumentuje na konferenci First World Conference on Tourism for Development v čínském Pekingu, kterou pořádá World Tourism Organization (UNWTO) a China National Tourism Administration (CNTA). Pozvání přijalo více než 107 zemí světa.

Karla Šlechtová v Pekingu: Turisty láká bezpečnost naší země
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Smyslem celé této konference je především představení cestovního ruchu jako nástroje pro posilování vzájemného porozumění mezi lidmi z různých zemí, regionů, jazyků, kultur a náboženství. Cestovní ruch může změnit netoleranci, nedorozumění a předsudky jednoho národa k dalším prostřednictvím vzájemného učení," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala: "Současně je třeba poukázat na to, že cestovní ruch představuje ekonomickou sílu a může vytvořit tlak na politické orgány, aby přispěly k budování stabilního prostředí, což přispěje k rozvoji cestovního ruchu a tím k hospodářskému rozvoji.“

Ministryně Šlechtová se osobně zúčastnila panelové diskuse Tourism for Peace and Development, která přivítala významné osobnosti z oblasti cestovního ruchu. Hlavním tématem byla otázka cestovního ruchu ve spojitosti s udržováním míru a také to, jak spolupráce v této oblasti může být pro bezpečnost světa prospěšná. Členství v Evropské unii pomáhá k zajištění bezpečnosti a rozvíjení cestovního ruchu, dodala ministryně.

Bezpečnost je pro asijské turisty klíčovým faktorem při výběru destinace, důležitější než cenová dostupnost nebo atraktivita navštíveného místa. Bezpečnost je zásadní pro turisty zejména z Indie, Jižní Koreje, Japonska nebo Číny. Právě Číňané jsou toho ve vztahu k ČR důkazem. Počet příchozích turistů z Číny v roce 2015 dosáhl téměř 300.000 příjezdů, což je zvýšení o 37% oproti roku 2014. Čínu tak klade na osmé místo mezi zdrojové země turistiky v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …