Kárník (TOP 09): Je třeba zlepšit i sociální systém

23.08.2014 8:57

Jsem rodákem z Kolína, kde naše rodina žije již po mnoho generací. Celý svůj profesní život jsem zasvětil knihám, již 40 let jejich pomocí kultivuji sebe i své okolí. Je nejvyšší čas zkultivovat i zákony.

Kárník (TOP 09): Je třeba zlepšit i sociální systém
Foto: TOP 09
Popisek: Mgr. Pavel Kárník

Jmenuji se Pavel Kárník, je mi 54 let a jsem kandidátem TOP 09 a Starostů na senátora v senátním obvodu 42 – Kolín. Ten zahrnuje celý okres Kolín, Poděbradsko i Čelákovice a Mochov z okresu Praha – východ.

Pracuji jako ředitel Městské knihovny Kolín a práci s knihami se věnuji již téměř 40 let. Jsem již přes 27 let ženatý a mám dvě dcery, 26 a 16 let.  Jsem kolínským patriotem a jako rybář miluji celé Polabí.

V Kolíně jsem členem Kulturní komise a předsedou Komise pro místopis, cestovní ruch a propagaci města. Mám na starosti Městské informační centrum a zároveň i unikátní kolínské židovské památky, ne nadarmo se Kolínu v minulosti říkalo Jeruzalém na Labi. Daří se nám získávat peníze z grantů a dotací a návštěvnost Kolína stoupá, povedlo se nám vybudovat i kvalitní informační systém.

A to je i jeden z důvodů mé kandidatury do Senátu, turistický průmysl je velmi perspektivní a mé zkušenosti velmi rád předám i dalším. Spolupráce i na společných projektech v celém Polabí je žádoucí, velmi se rozvíjí vodní turistika i cykloturistika  a máme společnou šanci na získání evropských dotací.

Sedmnáct let jsem se podnikal jako živnostník, jsem historicky první držitel titulu Živnostník roku Středočeského kraje a vím velmi dobře, co drobní podnikatelé chtějí a potřebují. Vím, jak je dusí administrativa spojená se špatnými zákony. Ano, to je práce pro dobrého senátora – udělat vše pro to, aby se špatné zákony změnily!

Vystudoval jsem na Vysoké škole ekonomie a manažmentu, obor Státní správa a neustále se vzdělávám pomocí odborných certifikovaných kurzů – znám velmi dobře zákony a vím, že je třeba je zkultivovat.

Je třeba zlepšit i sociální systém, sám sociální projekty aktivně podporuji, spolupořádám charitativní akce, povedlo se nám získat zdarma od místní automobilky dvoumiliontý vůz, s kterým rozvážíme zdarma knihy starým i nemobilním spoluobčanům. I zde by měl vahou své funkce senátor jednat, pomáhat a otevírat ty správné dveře spoluobčanům svého senátního obvodu.

Nejsem člověk střetů a konfliktů, dokáži pro dobrou věc sjednotit nejen politické soupeře, a také proto jsem si vybral Senát, jehož funkce je v dnešní rozvášněné době jakožto pojistka demokracie obzvláště důležitá.

Řeka Labe se vine celým obvodem a města jako Kolín, Poděbrady, Sadská, Lysá nad Labem, či Čelákovice jsou drahokamy na této vodní stužce. Pojďme je společně vybrousit!

Více o mně, moji podporovatelé atd. najdete na www.pavelkarnik.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

12:12 Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě