Kasal (Antibursík): Vandas a ti druzí aneb brněnské absurdní divadlo

03.05.2015 9:16

Vandasova strana si řádně, včas a v souladu se zákonem zajistila možnost prezentovat své politické názory pochodem přes Brno, a to dne 1. května 2015. Shodnou možnost měly všechny politické strany na naprosto stejném místě. Jen Vandas byl první.

Kasal (Antibursík): Vandas a ti druzí aneb brněnské absurdní divadlo
Foto: Archiv IK
Popisek: Ivo Kasal

Vedení města, jehož součástí je i politické hnutí Žít Brno, tu možnost mělo také. Mohlo si preventivně zamluvit  termín a prostor pro své  příznivce, aby už prostě nebylo pro Vandasovy muže v Brně místo.   Třetí náměstek primátora nebo starosta středu  za Žít Brno tak mohli žadatelům jen říci: “ Jdete pozdě, už si to zamluvila Modřejova babička pro propagaci ovocných moštů”. To by ovšem kolem nebyly televizní štáby a nestálo by to daňové poplatníky žádné peníze za akci policie. Žít Brno chtělo monstr akci, chtělo předvést své odhodlání, toužilo po konfliktu. Žádná elegantní právní řešení proto nepřicházela v úvahu. Po nakládačce od nájemníků obecních bytů z poslední schůze Zastupitelstva potřebovalo Žít Brno NĚCO...

Na celé věci je zajímavé, kdo stál mezi těmi, kteří měli nad hlavami nápis “Brno blokuje” a kdo akci proti Vandasovým mužům podporoval jako oficiální představitel radnice malé i velké.

Ta jména známe  z machinací  s adresami kandidátů za Žít Brno v obecních volbách.

Především radní městské části Brno střed pan Svatopluk Bartík, proslavený přelepováním volebních plakátů jinak politicky smýšlejících osob ve Znojmě. Ten Svatopluk Bartík, který společně s Matějem Hollanem správcoval původní facebookový profil  Žít Brno, který jsme nechali zablokovat pro sdílení nacistických symbolů dne 26. a 27. ledna 2014, tedy právě ve dnech, kdy si celý svět připomínal osvobození Osvětimi.   V ty dny se na jejich profilu Žít Brno objevil jejich kamarád, rozesmátý mladý muž s vyobrazením pokrmu s rudou barvou a něčím složeným do tvaru hákového kříže a textem “ Mein Abendessen”  a Kosher.  Doplněno  fotografií muže s hákovými kříži  a nápisem “Žide! Zmiz! Smrdíš!” Vše bez jakéhokoliv komentáře.

Nezůstali jsme  jen u zablokování profilu. Následovalo trestní oznámení a nejen od naší politické strany. Mimo jiné také proto, že Matěj Hollan, nyní náměstek primátora města Brno č. 3, zveřejnil dne 12. února 2014   blog , z něhož citujeme: “ Že se naprosté minimum věcí (popírání holocaustu) zakazují říkat, je proto, že by to příliš ublížilo těm, co s holokaustem měli co do činění. Za dvě stě let už to jistě trestné nebude” – konec citace.

Na radnici Brno střed oddává snoubence muž za  Žít Brno, který maloval na brněnské zdi hákové kříže.... Zda byl včera blokovat Vandasovce nevíme.

Kdyby  Vandas na svém FB profilu, event.  někdo z jeho lidí, zveřejnil naprosto shodné fotografie nebo publikoval Hollanovy věty, živily by se české televize týden monstrprocesy.  Vandase by dali do vazby a dostal by tři roky natvrdo.

Bez jakéhokoliv zdůvodnění policie všechna ( nejen naše ) oznámení na FB Žít Brno odložila. Nic se prý nestalo.   V Brně stačí k odložení trestních oznámení strach policisty z toho, že Svatopluk Bartík je poradcem premiéra této země a Matěj Hollan se kamarádí s bývalou soudkyní Ústavního soudu. 

V Brně si metr nekupujte. Každý je jiný.

JUDr. Ivo Kasal, předseda politické strany
ANTIBURSÍK – STOP EKOTERORU !

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANTIBURSÍK – STOP EKOTERORU!

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…