Kasal (Antibursík): Žít Brno. Podvodem začali, v podvodech pokračují

01.08.2015 10:49

ANTIBURSÍK-STOP EKOTERORU! podal v loňském roce stížnosti proti výsledku voleb na Brno-střed. Soud potvrdil podvod ze strany Žít Brno, ale po intervenci významné exsoudkyně mandát neodebral. Podvádět se tak může dál.

Kasal (Antibursík): Žít Brno. Podvodem začali, v podvodech pokračují
Foto: Facebook
Popisek: Ivo Kasal

Brno - střed je zcela v rukou absolventa základní školy, poradce předsedy vlády Sobotky, Svatopluka Bartíka zvoleného za hnutí  VyuŽít Brno. Přestože každý městský policista musí mít alespoň maturitu, on ji nepotřebuje a přesto šéfuje legislativnímu odboru městské části, a to bez jakéhokoliv odborného vzdělání. Když je v nouzi, stačí zavolat senátorce ze Zelené Wagnerové, exústavní soudkyni, která kamarádovi poradí a v nesnázích vždy pomůže. Ponese i ona osobní zodpovědnost za následující činnost vykazující znaky trestného činu?

Cituji ze zprávy středo-brněnské opozice:"Ještě zásadnější je však skutečnost, že koalice Brna-střed opět obešla, respektive porušila zákony České republiky. Ve stejný čas totiž realizovala a následně schválila dvě veřejné zakázky malého rozsahu na tentýž předmět plnění s tím, že hodnota obou zakázek přesahuje povolený zákonný limit 2. mil. Kč. Zatímco hodnota zakázky na kompletní administraci veřejných zakázek, pro kterou Rada městské části vybrala advokátní kancelář Coufal a Georges, je těsně pod touto zákonnou hranicí a činí 1.920.000,- Kč bez DPH, hodnota zakázky na administraci šesti veřejných zakázek na údržbu čistoty a Radou schválená smlouva s dodavatelem Zadávací servis, s.r.o., činí 118.200,- Kč.

Za obě zakázky na administraci veřejných zakázek tak radnice dohromady zaplatí částku, přesahující zákonný limit 2 mil. Kč. Jde tak o závažné porušení zákona o zadávání veřejných zakázek, za který hrozí postih od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten se také podněty, které na toto porušení upozorňují, bude zabývat.

Opoziční strany v ZMČ Brno-střed vyčkají na výsledek šetření antimonopolního úřadu a následně jsou připraveny, i v souvislosti s neochotou radniční koalice sporné zakázky projednat, k využití všech právních nástrojů, které zabrání porušování zákonných předpisů a povedou k vyvození případné trestněprávní odpovědnosti". Konec citace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu