Kaska (TOP 09): Za každodenní dopravní komplikace může sobecký zájem jednotlivců

05.02.2017 22:06

České Budějovice patří k městům s největší hustotou provozu. Z toho je patrné, jaký význam mají pro naše město investice do nové dopravní infrastruktury. Aktuálně se vede diskuze především o dvou projektech – přemostění Vltavy a podjezd pod nádražím.

Kaska (TOP 09): Za každodenní dopravní komplikace může sobecký zájem jednotlivců
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Kaska, TOP 09

Obě zmíněné dopravní stavby jihočeská metropole potřebuje, proto jsem jejich výstavbu podpořil i v dopravní komisi rady města. Hlavním problémem, který zatěžuje budějovickou dopravu, je rozdělení města severojižně dvěma řekami a železniční tratí.

Klíčovým faktorem je proto nedostatek mostů a výstavba jakéhokoli dalšího dokáže rozmělnit dopravu, ať už přemostí Vltavu u Globusu v rámci tzv. Severní spojky, u Tesca či právě u nemocnice. Posledně zmiňovaný projekt, který se nyní projednává, má odlehčit přetíženému mostu na Mánesovce. Absenci alternativní trasy jsme pocítili například při jeho nedávné opravě.

Podjezdu u nádraží, který je poslední nerealizovanou etapou tzv. zanádražky, také potřebujeme. Současný návrh reaguje na rozhodnutí soudu a trochu nelogicky se stáčí zpět na Plynárenskou ulici. Jedná se ale o kompromis, který nezasahuje do současné zástavby, a byť je tunel delší, je tato varianta paradoxně levnější právě kvůli svému vyústění do sběrného dvora namísto zástavby v Pětidomí, jak je tomu u stávající „rovné“ varianty.

Jakkoli zřejmě svým postojem popudím část budějovické veřejnosti, které leží ta či ona stavba v žaludku, mým názorem je stavět, ale moderně a šetrně. Bohužel poslední dobou vítězí sobecký zájem jednotlivců, kteří sice nadávají na špatnou dopravu v našem městě, ale zároveň chtějí mít celou „svou“ čtvrť klidnou, a pokud možno ať auta dál jezdí jen pod okny sousedů.

VÁCLAV KASKA (TOP 09)
ČLEN DOPRAVNÍ KOMISE MĚSTA Č. BUDĚJOVICE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.