Kašová (KSČM): Drogová kriminalita vyžaduje tvrdý přístup

20.07.2014 20:55

Česká republika se potýká s velkým problémem. Její pověstí otřásá fakt, že do sousedního Saska, ale i Bavorska, fakticky vedou drogové stezky, kterými je pašován především pervitin.

Kašová (KSČM): Drogová kriminalita vyžaduje tvrdý přístup
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Veřejnost v sousedním Německu je po právu pobouřena a žádá nápravu. Receptem ale není faktické uzavření hranic, jak navrhují politici z řad extrémní strany NPD. Tou správnou cestou je dohoda o spolupráci policistů, která byla uzavřena mezi Českou republikou a Saskem. Policisté z obou stran hranice, kteří mají zkušenosti a znalost terénu, spojí své síly v boji s drogovým nebezpečím. V poslední době se naše pohraničí stalo, bohužel, místem, odkud proudí drogy jako smrtící vývozní artikl. V této souvislosti je správná připomínka Saska, že k vyřešení celé situace je nutné zapojit i Polsko. Proč? Protože v Polsku jsou medikamenty obsahující pseudoefedrin poskytovány v lékárnách bez lékařského předpisu. V České republice tomu tak není. Cesta je jednoduchá. Pseudoefedrin z Polska je v naší zemi využit k výrobě pervitinu, ten pak míří do Německa. Společné policejní týmy jistě přispějí k přetnutí drogových tepen. Zbývá poslední krok. Shodnout se nejen s Polskem, ale i v rámci celé Evropské unie, že léky využívané k výrobě pervitinu budou výhradně na předpis. Ta trocha byrokracie navíc je za záchranu lidských životů minimální daní.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny 

MUDr. Eva Kašová

  • BPP
  • Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • zastupitelka města

reklama

autor: kscm.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…