Kašová (KSČM): Výstavba sociálních bytů by byla nejlepším krokem

22.08.2014 9:37

Jsme stále v očekávání, zda vláda Bohuslava Sobotky splní jednu z hlavních údajných priorit, a to je podpora hospodářského růstu a konkurenceschopnosti v České republice.

Kašová (KSČM): Výstavba sociálních bytů by byla nejlepším krokem
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

V posledních letech se celé segmenty průmyslu dostaly do recese, a to zvláště stavebnictví. Výstavba silnic a dálnic byla bohužel strašně utlumena a ani nová vláda zjevně příliš o navýšení investic do výstavby neuvažuje.

S rozumným návrhem, který by mohl pomoci na několika místech najednou, však přišly odborové organizace. Navrhují výstavbu alespoň padesáti tisíc sociálních bytů. Takový krok by samozřejmě pomohl stavebnictví, zaměstnanosti a ve svém důsledku paradoxně i státnímu rozpočtu. Hlavně by to samozřejmě pomohlo mnoho našim občanům, kteří mají dnes často strašnou bytovou situaci.

Jedná se jednak o mladé rodiny s dětmi, které dnes jen těžko mají možnost získat vlastní bydlení. Jedná se také o mnoho seniorů, kteří se po deregulaci nájemného dostali do situace, kdy jim mnohdy zbývá sotva pár korun na přežití měsíce poté, co se jim náklady na bydlení zvýšily na úroveň téměř jejich samotného důchodu.

Pokud myslí naše vláda své sliby vážně, tak k takovému kroku, doufejme, přistoupí. Naši podporu v tom bude mít maximální, ale skepse je na místě, neboť jak známo, mnoho nadšených slibů zmizelo a hlavní prioritou zatím bylo hlavně obsazování pozic.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka KSČM do Senátu Parlamentu ČR pro volební obvod č. 6 – Louny

MUDr. Eva Kašová

  • BPP
  • Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • zastupitelka města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…