Kavij (KSČM): Zeman na růžích ustláno nemá...

15.11.2017 4:33

Americký rezident Trump udělil další lekci ministru Hermanovi a křiklounům pražské kavárny.

Kavij (KSČM): Zeman na růžích ustláno nemá...
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Nejenže během poslední návštěvě Číny ujistil čínského vůdce Si Ťin-pchinga, že USA respektují politiku jedné Číny, ale nezdůrazňoval ani ožehavá témata včetně tzv. lidských práv.  Navíc obchodní společnosti obou zemí podepsaly v posledních dvou dnech dohody v hodnotě více než v přepočtu 5,5 bilionu korun.

Miloše Zemana mediální „ sláva“ mainstreamových médií při uskutečňování   zahraniční politiky teprve čeká a to v souvislosti  s jeho  návštěvou  Ruska ve dnech 21. – 24.  listopadu, při které ho doprovodí zástupci více než 120 českých firem znamenající tak největší misi  podnikatelů  za 25 let v této zemi.

Zeman na rozdíl od „válečných jestřábů“ moc dobře ví, že nejlepším prostředkem ke zmírnění mezinárodního napětí a konfrontace jsou rozšiřující se vzájemné obchodní vztahy, nikoliv řinčení zbraní. Znovu dokazuje, že je prezidentem hájící zájmy České republiky nejen „prozápadním“ směrem, ale i k  Rusku a Číně.

V „boji o Hrad“ a dosazení správného prezidenta nás čeká ve zbývajícím období volební kampaně zvyšující se agresivní aktivita odpůrců Kremlu a Putina,  prosazující budoucí jednoznačné směřování České republiky na Západ.

Pohádka o „chatrném“ zdraví prezidenta veřejnost moc nezaujala a tak dochází k opětovné aktivní činnosti „fanklubu“ červených karet. Ze stejného soudku je vyjádření Marty Kubišové o nedávném zákroku proti zvukaři, který přirovnává k praktikám z dob normalizace. Podobně vyznívá  započatá hladovka chartisty a disidenta Tomáše Hradílka na protest proti prezidentské kandidatuře Miloše Zemana. Z čistého nebe nepřišla ani výzva romských členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny vyzývající veřejnost, aby Zemana nepodpořila v nadcházejících prezidentských volbách.

Na rozdíl od jiných (v některých případech) nastrčených prezidentských kandidátů s nečitelnou a problematickou minulostí, názory a postoje současné hlavy státu známe. Proto ani většině jeho příznivců nevadí prezidentovo porušování tzv. „ústavních zvyklostí“. A poukazovat na občasná peprná vyjádření a skutečné, bez servítek pojmenování věcí pravými jmény jako v případě ruské feministické punk rockové protestní skupiny Pussy Riot ?

Každý ať si odpoví sám!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…