Kerber (Piráti): Pan Mašek byl člověkem na správném místě

23.02.2020 22:30

Místní sdružení Pirátské strany v Havlíčkově Brodě vyjadřuje podporu krokům zaměstnanců Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod a nesouhlasí s účelovým odvoláním ředitele této nemocnice.

Kerber (Piráti): Pan Mašek byl člověkem na správném místě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

V pátek 14. února se na internetových stránkách ministerstva zdravotnictví objevila tisková zpráva o odvolání MUDr. Jaromíra Maška z postu ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod. Ministerstvo odůvodnilo své kroky nespokojeností s aktivitou a realizací reformních kroků v oblasti péče o duševní zdraví. Ministerstvo mimo to vytklo řediteli psychiatrické nemocnice odmítání pacientů k ochranné sexuologické léčbě, destabilizaci Centra duševního zdraví a neplnění koncepce Královehradeckého kraje týkající se akutních dětských pacientů. Tisková zpráva dále zmiňuje, že „rozhodnutí ministra je v souladu s postojem Psychiatrické společnosti ČLS JEP k probíhající reformě psychiatrické péče“. (ZDE)

V prohlášení Psychiatrické společnosti ČLS JEP reagující na vývoj kauzy kolem odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod je přitom uvedeno, že „PS nebyla v této věci konzultována a její předseda, ani výbor, se k osobě pana ředitele nikdy veřejně nevyjadřovali. Informace o důvodech, které vedly k odvolání pana ředitele, máme z veřejných zdrojů“. (ZDE)

Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod, v jejímž čele MUDr. Jaromír Mašek působil dlouhých 14 let, je vnímána odbornou veřejností, pacienty, a nakonec i občany města jako bezproblémová fungující organizace s dobrou pověstí. Ve spolupráci s Fokusem Vysočina vytvořila Centrum duševního zdraví, podílí se na tzv. reformě psychiatrie (která je však mnohými odborníky považována za nekoncepční), zajišťuje psychiatrickou péči pro spádovou oblast s 1,13 milionem obyvatel.

„Pan Mašek byl člověkem na správném místě. Dokázal z vlastních zdrojů nemocnice našetřit na financování jednoho pavilonu, zaměstnává odborníky se specializovaným vzděláváním, psychiatrickou nemocnici posunul mezi nejvýznamnější specializovaná zařízení v republice. Odvolání ředitele postrádá jakoukoliv koncepčnost. Obáváme se o další chod instituce, která je čtvrtým největším zaměstnavatelem na Havlíčkobrodsku,“ říká havlíčkobrodský zastupitel Jan Kerber (Piráti).

„O další informace ohledně reformy psychiatrické péče jsme zároveň požádali místopředsedkyni Pirátů Olgu Richterovou, která je členkou zdravotního výboru poslanecké sněmovny,“ doplňuje Kerber.

Podporujeme otevřený dopis vedoucích zaměstnanců PN Havlíčkův Brod reagující na nečekané odvolání ředitele MUDr. Jaromíra Maška. Souhlasíme s tím, že důvody odvolání ředitele Maška jsou zkreslující a manipulativní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…