Keremidský (SPO): Co trápí nejvíc Znojemsko?

04.10.2016 8:33

V letošních krajských volbách, které se uskuteční ve dnech 7. a 8.října, je jedním z kandidujících subjektů v našem kraji, skrývající se pod číslem 78, také koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Strany Práv Občanů (Zemanovci)

Keremidský (SPO): Co trápí nejvíc Znojemsko?
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Jedná se o hnutí SPD, které založil poslanec Tomio Okamura a Stranu Práv Občanů, jejímž čestným předsedou je prezident ČR Miloš Zeman, její zakladatel. Pro letošní krajské volby došlo v 11 krajích včetně našeho Jihomoravského ke spojení obou těchto subjektů, které mají své zástupce i v Parlamentu ČR - SPD v Poslanecké sněmovně a SPO v Senátu pod vedením senátora Jana Veleby.

V rámci předvolební kampaně dostávám jako kandidát koalice SPO-SPD ze Znojma řadu otázek. Jedna z nich zaznívá nejčastěji, co uděláte s největším problémem Znojemska, s dopravou?

Znojemsko bylo a je velmi opomíjenou oblastí České republiky. V minulosti z důvodu železné opony, kdy se tady střetávaly dva tehdejší světy. Ale bohužel ani po roce 1989, kdy se poměry změnily, naše porevoluční garnitury nezajistily lepší spojení Znojma s okolním světem. Cesta do Prahy, Brna či Vídně je plná utrpení, uzavírek a strastí nejen pro všechny řidiče, ale i pro případné investory, kteří tak Znojmo logicky míjí.

Navíc je tragické, což ovšem není vina jen politiků, že chybí tolik potřebný obchvat města Znojma. V únoru 2007 se poklepával základní kámen obchvatu, udělala se ale jen malá část a stroje se zastavily. Kvůli pár nezodpovědným jedincům z prapodivných spolků jsou v nebezpečí stovky dětí, přecházející rušné silnice průtahu města. Je tedy velmi dobré, že se ledy konečně po devíti letech pohnuly a ve stavbě obchvatu se bude pokračovat. Naivita až hloupost některých sdružení ve Znojmě vedla ale k tomu, že se město Znojmo stává v oblasti dopravy skanzenem jižní Moravy. Obchvat, který sice není veden tou nejideálnější trasou, ale zcela určitě odvede ze Znojma především kamiony a autobusy mířící do Rakouska a především kamionová doprava je ta, která nejvíce zatěžuje hlavní průtah městem Znojmem.

Další a zásadní problém pro rozvoj Znojemska a celé jižní Moravy bylo zrušení zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje před čtyřmi lety. Je tak s podivem, že ve Znojmě 6 osob, v celém kraji 13 jedinců rozhodlo, že se území našeho kraje přestalo podstatě rozvíjet. Je něco špatného s našimi zákony, když několik jedinců drží v „šachu“ milionové obyvatelstvo kraje. Je jen dobře, že ke schválení nových zásad územního rozvoje JMK dojde co nejdříve a kdyby se náhodou nezdařilo, koalice SPO-SPD v budoucím zastupitelstvu JMK, přiloží jistě ráda ruku k dílu. Kvalitní a dostupné silnice jsou zárukou rozvoje nejenom Znojemska, ale celého našeho kraje.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.