Keremidský (SPO): Jsme země předvolebních průzkumů

17.09.2016 20:19

Česká republika je již několik let zemí podivných předvolebních průzkumů, zvláště před volbami se s nimi vždy roztrhne pytel...

Keremidský (SPO): Jsme země předvolebních průzkumů
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Již několik let je Česká republika zemí neomezených možností. Zvláště, co se týče předvolebních průzkumů preferencí politických stran...Již několik let a to především v souvislosti s účastí v předvolebních krajských debatách ČT, jsou tyto průzkumy ostře sledované. Stejně tak je sledováno, která strana má tzv. klidných 5 a více procent a která je pod 5 procenty. Tu pak lidé "nesmí" volit, neboť jim média tlučou do hlavy, že jim jejich hlas propadne.Nikoho pak po volbách ani nenapadne se zabývat tím, proč průzkumy nevyšly (což se většinou děje) a kdo tedy přes tyto průzkumy (a děje se to pravidelně) znevažuje samotné volební klání.

Poslední průzkumy veřejného mínění řady agentur začínají stále více před krajskými volbami favorizovat parlamentní strany a zcela záměrně likvidovat ty ostatní. Aby je tedy nikdo raději nevolil. Co navíc předvedli "sociální inženýři" v České televizi v souvislosti s tzv. volebním potenciálem, to možná nevědí ani oni nebo spíše ředitel ČT, protože by pak svá pravidla nemusel odvolávat a měnit.

Jak z tohoto bludného kruhu ven? Zcela určitě po vzoru některých zemí zrušit zveřejňování několik měsíců před volbami (nejlépe půl roku) všech předvolebních průzkumů. Ať se lidé sami rozhodnou, komu dají svůj hlas bez ohledu na předvolební návod nějaké podivné agentury, kdy jejich tazatelé možná nevyjedou ani za hranice hlavního města. Možná bychom pak byli z výsledku voleb překvapeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi