Keremidský (SPO): Proč se neustále hraje sudetoněmecká karta?

15.05.2016 9:17

Účast ministra Hermana na sudetoněmeckých dnech poprvé v historii, je prý dalším signálem pro smíření obou národů. Koho chce však ministr vlastně smiřovat? Tu malou část lidí, kteří ještě pamatují druhou světovou válku a její následky a příčiny?

Keremidský (SPO): Proč se neustále hraje sudetoněmecká karta?
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Ruku na srdce, pane ministře, pokud někdo v roce 1945 dosáhl plnoletosti, tak se nyní nachází na prahu devadesátky. Takže pro koho je vlastně ono gesto nasměrováno? Odpověď je jednoduchá, jedná se o plácnutí do vody, které nemá žádný smysl, pokud v něm není něco „skryto“.

Věřme, že pan ministr Herman se jel do Německa jenom exhibovat a předvádět, protože nic jiného v tom není. Neustálé si sypat popelu na hlavu a stále dokola připomínat poválečné události při odsunu Němců, nemají totiž ve skutečnosti jiný smysl než odvléci pozornost od jejich téměř stoprocentnímu přihlášení se k politice Hitlerovy třetí říše.

Ještě nikdy jsem od nikoho z nich neslyšel slova typu, my jsme se v událostech od roku 1935 opravdu hodně spletli a vy jste měli o deset let později svaté právo na „odvetu“. Teprve poté bychom mohli vést debatu o smíření. Mladá generace obou zemí si ale společnou cestu v Evropě najde i bez ministra Hermana a jeho nesmyslné účasti na sudetoněmeckých dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.