Keremidský (SPO): Sjednocování společnosti není nic jiného než podřízení se politickým stranám

30.03.2017 21:10

Někteří protikandidáti Miloše Zemana v prezidentském klání tvrdí, že na rozdíl od současného prezidenta budou občany „sjednocovat“.

Keremidský (SPO):  Sjednocování společnosti není nic jiného než podřízení se politickým stranám
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

V každých přímých volbách, kdy jeden kandidát zvítězí a druhý prohraje, je jasné, že ta „poražená“ část se s vítězným kandidátem smiřuji o něco hůře (jako například v případě posledních  voleb amerického prezidenta). Většinový systém navíc vytvoří  ve výsledku mnohdy velmi těsnou většinu a v USA dokonce na počet voličů získala poražená kandidátka o něco více hlasů než vítězný Donald Trump.

Toto vše by bylo celkem jasné a pochopitelné, kdyby se z tvrzení o „sjednocování“ společnosti nestalo „klišé“, kterým se zaštiťují téměř všichni protikandidáti Miloše Zemana a takto na prezidenta útočí. Zapomínají však dodat, že prezident se těší stále větší podpoře občanů a na jeho stranu se přidávají (nejen podle ohlasů na sociálních sítích) i jeho tehdejší nevoliči.  Stejně tak je třeba říct, že slova o tzv. nesjednocujícím prezidentovi vypouštějí  většinou ti, kteří se nikdy s výsledky první přímé prezidentské volby nesmířili a kteří mnohdy i litují, že byla přímá volba prezidenta tehdy zavedena.

Prezident volený Parlamentem je totiž přesně to, co těmto kritikům chybí. Prezident, který je loutkou politických stran a jejich zákulisních dohod (koneckonců nedůstojnost některých voleb prezidenta Parlamentem toho bylo v minulosti jasným důkazem).

Já osobně za některými prohlášeními kandidátů na prezidenta o tom, že budou „sjednocovat“ společnost vidím úplně jiný jejich vzkaz voličům a to, že:  „budeme vždy a ve všem poslouchat politické strany a staneme se postupně pouhými kladeči věnců".

A to Miloš Zeman nebyl a zcela jistě nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.