Kislingerová (ANO): Rodinný den v pohybu a Den IZS navštívily stovky diváků

20.09.2016 17:20

V sobotu 17. září 2016 se od 10 do 18 hodin na holešovickém Výstavišti uskutečnil Rodinný den v pohybu a Den integrovaného záchranného systému. I když počasí příliš nepřálo, akce si nenechaly ujít stovky návštěvníků. Programem je provedl olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle a moderátor zpravodajství FTV Prima Karel Voříšek.

Kislingerová (ANO): Rodinný den v pohybu a Den IZS navštívily stovky diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstkyně primátorky Eva Kislingerová

„Loni se uskutečnil nultý ročník Rodinného dne pro zaměstnance magistrátu jako poděkování za odvedenou práci. Zúčastnila se ho opravdu spousta lidí a přinesl pozitivní ohlasy. Proto jsme se rozhodli uspořádat další vylepšený ročník a udělat z této akce takovou tradici. Vzhledem k tomu, že prioritou úřadu je být otevřenou a transparentní institucí, byla tato událost rovněž otevřená široké veřejnosti,“ řekla k Rodinnému dni v Pohybu náměstkyně primátorky Eva Kislingerová, která přivítala účastníky akce.

Tento den byl zaměřen, jak už z názvu vyplývá, na pohyb. Praha je letos Evropským hlavním městem sportu a není to tak dlouho, co jsme žili olympiádou v Riu. Hlavním cílem tohoto rodinného dne tedy bylo ukázat rodinám, jakým způsobem se dá trávit volný čas, a pokusit se je přilákat hravou formou k různým sportovním aktivitám.

Děti nadšeně soutěžily a užívaly si

Kromě toho mohli návštěvníci zažít i trochu adrenalinu. V tentýž den v těsné blízkosti areálu proběhl i Den integrovaného záchranného systému, kde se představila nejen vozidla, technika a vybavení všech složek IZS a Armády ČR, ale i jejich činnost ve statických i dynamických ukázkách.

„Musím říci, že mě opravdu potěšila i přes nepřízeň počasí vysoká návštěvnost. Cílem tohoto rodinného dne bylo ukázat rodinám, jakým způsobem se dá trávit volný čas, a ty se toho zhostily opravdu se ctí. Děti nadšeně soutěžily a užívaly si celodenní doprovodný program,“ přiblížila Rodinný den v pohybu Kislingerová a ke dni IZS dodala: „Jsem také ráda, že jsem na vlastní oči mohla vidět, nejrůznější dynamické ukázky na Dni IZS, například vyprošťování osob z havarovaného vozidla či zásah služebního psa proti ozbrojenému pachateli“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …