Klega (SZ): Laguny může likvidovat firma, která už jednou selhala

19.04.2016 22:57

Ropné laguny v Ostravě zřejmě bude pro pražskou firmu AVE CZ, jež vyhrála zakázku, znovu likvidovat společnost Geosan Group, která už při jejich čištění jednou selhala.

Klega (SZ): Laguny může likvidovat firma, která už jednou selhala
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Upozornili na to dnes ostravští zelení v čele s předsedou Jiřím Klegou, který na problémy s likvidací kalů po chemičce Ostramo dlouhodobě upozorňuje. Podle zelených oznámení o zahájení zjišťovacího řízení na ministerstvo životního prostředí podala právě firma Geosan.

„Jedna ze smluv obsahuje větu, která říká, že společnost AVE CZ dostane zaplaceno až poté, co předloží dokumenty o tom, že odpady byly buďto zlikvidovány, nebo jinak využity. Už samotné toto ustanovení je velmi rizikové a velmi nejasné. Co to je ono jiné využití? Je to opět nějaké odložení na nějaké místo s tím, že v budoucnu se to někdy nějakým způsobem zlikviduje společností, která mezitím zase spadne do konkurzu?“ říká Jiří Klega, předseda zelených v Ostravě. Přečtěte si více ve zprávě ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…