Klíma (TOP 09): Každý otřes na radnici vyvolává další vlnu negativního vnímání, ale...

26.04.2016 9:10

Prohlášení starosty Městské části Praha 5 Radka Klímy k odstoupení od koaliční smlouvy (25. dubna byla vypovězena koaliční smlouva uzavřená mezi kluby politických stran TOP 09, SZ, KDU-ČSL a ČSSD):

Klíma (TOP 09): Každý otřes na radnici vyvolává další vlnu negativního vnímání, ale...
Foto: repro tan
Popisek: Radek Klíma (TOP 09)

Jsem si vědom toho, že každý otřes na radnici vyvolává další vlnu negativního vnímání u veřejnosti. S plným vědomím nepříznivých reakcí jsme však tento krok učinit museli, neboť jsme vázáni slibem voličům a myšlenkou na práci ve prospěch městské části. Další setrvání v již ukončené pravo – levé koalici a „spolupráce“ se Stranou zelených jsou pro nás neobhajitelné a nemožné.

Koalice byla v několika zásadních rozporech, zejména v otázce hospodaření. Levicový neúměrný a neustálý tlak na utrácení peněz a zatěžování rozpočtu není pro TOP 09, coby konzervativní stranu, nadále akceptovatelný.

Stejně tak je pro nás nadále neakceptovatelné vést spory o nesmyslných nákladech stovek tisíc až milionů korun na nekoncepční rozvojové studie a analýzy. Mnoho z takto naplánovaných studií se nám naštěstí podařilo zastavit.

Na druhou stranu postrádáme aktivní činnost v oblasti územního rozvoje směrem ke státní správě. Osobně jsem např. na poslední chvíli v březnu odesílal odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu ve věci výstavby Na Skalce, které měl řešit právě koaliční partner. Jako zásadní nečinnost vnímáme mj. i neustálé zpožďování realizace soutěžního workshopu Na Pláni.

Nehodláme akceptovat ani nesystémové přidělování bytů.

Naším cílem je i nadále: vyrovnaný rozpočet, a to i přesto, že by nebyl dostatečný příliv peněz z privatizace bytového fondu, šetrné nakládání s veřejnými prostředky a dokončení privatizace bytového fondu. Tohoto jsme schopni dosáhnout pouze v středo – pravé koalici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…