Klíma (TOP 09): Pokud Evropa zůstane křesťanská, nemá islám šanci

01.10.2016 10:47

Kdo křičí "Nechceme tady islám" a zároveň nedodá "protože jsme křesťané", otevírá islámu dveře.

Klíma (TOP 09): Pokud Evropa zůstane křesťanská, nemá islám šanci
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

Často slýchám od lidí v obavách před islámskou imigrací, že Evropa je přelidněná. Že je tu plno a vyzývají k řinčení zbraní. Pokud budou muslimové vědět, že Evropa je křesťanská, nepůjdou sem. Ale cítí tu prostor! Příkladem může být příběh vánočního stromu v centru Bruselu, který nebyl před dvěma roky vztyčen, aby nepohoršil muslimskou menšinu. Můžeme mít na zářící stromy různé názory, také já je částečně považuji za prázdný symbol, pokud není podpořen duchovním prožitkem. Jednou se ale v mých očích rehabilitovaly. Osobně jsem zažil přílet letadlem do noční ČR v adventní době a ony stromy na náměstích města a vesnic svítily a vzkazovaly lidem na palubě: Tady slavíme Vánoce, jsme křesťané!

Ani já nechci islamizaci Česka, nechci islamizaci Evropy. Věřím naší policii a naší armádě, že nás v případě vážného nebezpečí ochrání. A každý z nás může pomoci třeba tím, že se nezřekne křesťanské kultury, na níž Evropa vyrostla. Už jste někdy postavenému domu odkopali základy? Nezkoušejte to, spadne.
A malý příklad nakonec. Malta, malý ostrov napůl cesty z Afriky do Evropy, čelí imigraci velice přirozeně, totiž svojí zřetelnou křesťanskou kulturou. V 16. st. Malta a její rytíři zastavila Turky při jejich tažení Evropou a dodnes tam islám nemá šanci. Chápete? Je tam obsazeno!

Pavel Klíma, ředitel školy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice