Klíma (TOP 09): Pozdější zápisy odkladům nepomohou

11.04.2017 6:36

Na základních školách začaly zápisy prvňáčků. V letošním roce je to z rozhodnutí ministryně školství o tři měsíce později, podle původního předpisu se totiž konaly v termínu od 15. ledna do 15. února.

Klíma (TOP 09): Pozdější zápisy odkladům nepomohou
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

Podle ministryně školství to má pomoci snížit počet odkladů. S tím rozhodně nesouhlasí náš krajský zastupitel a ředitel ZŠ a MŠ Malšice Pavel Klíma.

„Počet odkladů školní docházky pozdější zápisy rozhodně nesníží. Často spíše naopak. Zatímco podle předchozí normy mohli rodiče dodat posudek poradny zpětně až do konce května, nyní ho musí překládat už v dubnu. Mnohdy tak musí jít do poradny mnohem dříve a dítě tedy nebude mít na dozrání více času, jak předpokládala ministryně školství,“ upozorňuje Pavel Klíma.

A čísla mu dávají za pravdu. V loňském roce měl na škole 6 odkladů ze 40 dětí a letos je to 9 odkladů z 31.

Problém Pavel Klíma vidí i v dalším oslabení role učitelů: „Názor pedagoga při zápisu opravdu bude jen formální. Rodič si k zápisu přinese všechny potřebné dokumenty a škola pouze vyplní formulář.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie