Klíma (TOP 09): Vyvěšovat tibetskou vlajku je dnes demagogie, co to bude zítra?

13.03.2017 21:38

Vyvěšení tibetské vlajky už není dávno jen symbolem, že nám není nesvoboda druhých ukradená a že nezavřeme oči před porušováním lidských práv ani kvůli čínským investicím.

Klíma (TOP 09): Vyvěšovat tibetskou vlajku je dnes demagogie, co to bude zítra?
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

V dusné atmosféře vyvolané prezidentem i dalšími nejvyššími ústavními činiteli je vyvěšení vlajky vlastně takovým osobním hrdinstvím. Sám jsem se setkal s případem svého kolegy, který na podnět svých studentů, zajímajících se o ochranu lidských práv, vyvěsil na škole tibetskou vlajku a vysloužil si stížnost občana, směřovanou na vedení školy, v níž stěžovatel žádal vysvětlení, proč na škole vlaje vlajka „teokratického otrokářského státu“, zaštiťoval se přitom i nesouhlasem části „kolektivu“. Za této situace si každý pedagog napříště rozmyslí, zda chce se svými žáky a studenty nadále debatovat otázky lidských práv a svobody a aktivně spolupracovat s lidskoprávními organizacemi. Co kdyby si nesouhlas „části kolektivu“ a nálepku demagoga a manipulátora vysloužil třeba za téma homosexuality, migrace či rovnosti žen?

PAVEL KLÍMA
MÍSTOPŘEDSEDA JIHOČESKÉ TOP 09 A KRAJSKÝ ZASTUPITEL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice