Klimpl (ODS): Můžeme být spokojeni s rozpočtem města?

25.12.2015 19:41

Zastupitelstvo města Pardubic schválilo v polovině prosince rozpočet města na rok 2016. Je deklarován jako vyrovnaný, ale ve skutečnosti, stejně jako v roce 2015, je výrazně schodkový.

Klimpl (ODS): Můžeme být spokojeni s rozpočtem města?
Foto: ODS
Popisek: zastupitel města Pardubice Petr Klimpl

Aby byly pokryty všechny schválené výdaje, bylo nutné zapojit cca 400 mil. Kč zůstatků z minulých let. To by nebylo nic divného, kdyby tyto finanční příspěvky směřovaly do věcí trvalých, které budou dál rozvíjet naše město, především do investic (třeba na položky, které by měly být prioritní – hlavně na řešení dopravy ve městě). Bohužel v rozpočtu je schválena celá řada „soft“ nákladů, třeba na občerstvení, dary, pohoštění, zahraniční cesty, ale i na různé studie, analýzy, rozbory. V rozpočtu se dá najít cca 25 mil. Kč „zbytných“ nákladů. Všechny předložené návrhy na šetření ale byly koalicí zamítnuty.

Rada města Pardubic ve svém programovém prohlášení deklarovala zajištění dodržování přebytkového, minimálně však vyrovnaného rozpočtu. Oba rozpočty, které byly nynějším vedením města prosazeny, byly připraveny jako schodkové. Rada města Pardubic by měla změnit své programové prohlášení a otevřeně v něm veřejnosti přiznat, že jejím vědomým záměrem při správě města jsou schodkové rozpočty. Nebo utrácet pouze to, na co město v běžném roce má, anebo výrazně omezit náklady na správu města a různé zbytné položky a potom ušetřené finance využít právě na rozvojové investice.

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.