Klub Trojkoalice se připojuje k vládní kampani HateFree

29.04.2016 15:10

Klub Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) se dnes usnesl na připojení k vládní kampani HateFree a označí prostory klubu na pražském Magistrátu symbolem kampaně jako výraz solidarity s napadenými.

Klub Trojkoalice se připojuje k vládní kampani HateFree
Foto: praha.eu
Popisek: RNDr. Jana Plamínková (Trojkoalice), radní hl.města Prahy

Klub Trojkoalice odsuzuje útoky na pražské kavárny, restaurace a Diakonii Českobratrské církve evangelické, které byly zapojené do sítě HateFree Zone, a považuje násilí jakéhokoli původu za nepřijatelné.

„Šokovalo mě, že někteří zastupitelé nehlasovali na jednání ZHMP pro připojení k oficiální vládní kampani proti nenávisti. Klub Trojkoalice jednoznačně odsuzuje výzvy k násilí a užívání nacistických symbolů a prohlašuje prostory klubu za HateFree zónu,“ říká Petr Štěpánek, předseda klubu Trojkoalice (SZ).

„Křesťanská demokracie vždy stála na straně slabších, ale slušných lidí, a tak ani v tomto případě nechce zůstat pražská KDU-ČSL stranou a říká jasné NE části společnosti, která razí cestu násilí a nesnášenlivosti,“ uvádí radní hl. m. Prahy Jan Wolf/Trojkoalice/KDU-ČSL.

„Starostové v hnutí STAN moc dobře vědí, jak pocit strachu, pomluvy a smyšlenky zlých lidí dokáží rozložit funkční soužití našich spoluobčanů v obci i menších komunitách. A vždy takovou atmosféru vytvářejí lidé, kteří se snaží občany manipulovat pro svůj prospěch. Starostové takovým situacím čelí neustále, proto se připojujeme i nyní k této kampani,“shodně dodávají Jana Plamínková a Miloš Růžička/Trojkoalice/STAN.

Na nejbližší Radě HMP Trojkoalice vyzve paní primátorku, aby podpořila zapojení hlavního města Prahy do této kampaně na úrovni exekutivy.

V příloze je přiloženo hlasování ze včerejšího jednání Zastupitelstva k zapojení Magistrátu hl. m. Prahy do Kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti Agentury pro sociální začleňování Úřadu vlády České Republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.