Knot (TOP 09): Kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky

28.02.2019 22:44

Jihočeský kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky mezi ulicemi 1. máje, Sušická a Sklářská 19,5 milionu. Přispěje ke zvýšení bezpečnosti chodců

Knot (TOP 09): Kraj investuje ve Vimperku do kruhové křižovatky
Foto: archiv J. Knot
Popisek: Josef Knot

Zvýšená bezpečnost chodců. Lepší přehlednost pro řidiče. To jsou hlavní důvody proměny klasické křižovatky Fišerka ve Vimperku na kruhový objezd. Napojené na něj budou ulice 1. máje, Sušická a Sklářská. Potvrdil to první náměstek hejtmanky Josef Knot.

Celkové náklady na tuto investici činí zhruba 25 milionů korun. „Z toho 19,5 milionu uhradí kraj a zbytek město Vimperk,“ upřesnil Knot s tím, že práce by měly začít během dubna a skončit v srpnu letošního roku. Kvůli zachování obslužnosti okolních komunikací budou rozděleny do čtyř etap. Jako zhotovitel vyšla z výběrového řízení firma STRABAG.

Nepřehledná křižovatka na Fišerce momentálně patří mezi jednu z nejnebezpečnějších na jihu Čech. Zejména pro chodce. Řidiči tu navíc při sjezdu v Sušické ulici často překračují předepsanou rychlost. „Cílem je proto dopravu celkově zpomalit tak, aby tu chodci mohli bezpečně přecházet a byli přitom dobře vidět,“ uzavřel Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

9:15 Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rošádě na ministerském postu TOP 09.