Knot (TOP 09): Na několika společných tématech pracujeme s Kazachstánem

04.08.2017 12:43

Představitelé Jihočeského kraje navštívili Kazachstán a Sverdlovskou oblast kvůli navázání hlubší spolupráce v oblasti smart technologií

Knot (TOP 09): Na několika společných tématech pracujeme s Kazachstánem
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Josef Knot z TOP 09.

Jihočeský kraj a vládní instituce státu Kazachstán pracují na několika společných tématech a při řešení podobných projektů si mohou vzájemně pomoci. Vyplynulo to z pracovní cesty zástupců Jihočeského kraje vedené prvním náměstkem hejtmanky Josefem Knotem do Kazachstánu a Jekatěrinburgu ve Sverdlovské oblasti v Ruské federaci.

„V Kazachstánu spustili velmi intenzivní vládní program zaměřený na smart technologie, což je oblast, ve které si dokážeme vyměnit mnoho zkušeností. Kazachstánská strana také projevila zájem o informace týkající se zpracování odpadů,“ řekl Josef Knot po setkání s představiteli kazachstánské vlády na světové výstavě EXPO v hlavním městě Astaně, kde Jihočeský kraj jinak představoval především svou turistickou nabídku.

„Následně v Jekatěrinburgu jsme zjistili, že doslova fenoménem je zde hokejový brankář Jakub Kovář, písecký rodák. Souhlasil s tím, že pod jeho jménem zorganizujeme hokejový camp pro naše a sverdlovské mladé hokejisty. Také proto, že místní tréninkové středisko mládeže je na špičkové úrovni,“ doplňuje Josef Knot.

Zájem je i o koncerty Jihočeské filharmonie

Po jednání na Uralské federální univerzitě, na které studuje téměř 40 tisíc studentů, je podle jeho slov dalším velmi zajímavým tématem vzájemné uznávání vysokoškolských diplomů, kdy na naší straně potřebujeme kvalitní inženýry a naopak zaznamenáváme velký zájem o studium u nás. Z dalšího setkání s prezidentem Uralské obchodně-průmyslové komory pak opět vyplynula snaha porovnat si zkušenosti z oblasti smart technologií a myšlenka uspořádání pracovní cesty jihočeských podnikatelů do tohoto významného průmyslového regionu.

„Bylo rovněž velmi překvapující, jaký zájem je o koncerty Jihočeské filharmonie. Tam bychom chtěli také najít nějakou formu kulturní spolupráce,“ uzavřel Josef Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu