Knot (TOP 09): Písek už zná podobu budoucí koalice

26.10.2014 13:33

Písecká radnice oznámila podpis koaliční smlouvy mezi Jihočechy 2012, TOP 09, ANO 2011, Píseckými patrioty, Volbou pro město a ODS. Tato koalice má v 27 členném zastupitelstvu celkem 15 mandátů.

Knot (TOP 09): Písek už zná podobu budoucí koalice
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V devítičlenné radě obsadí TOP 09 post místostarosty odpovědného za hospodaření města, dotace, investice, rozvoj města, dopravu a dva radní. Ve funkci místostarosty budu pokračovat, stejně tak na svou předchozí práci v radě navážou i radní Petra Trambová a Rudolf Tyll.

Starostkou se stane Eva Vanžurová za Jihočechy. Její nominaci jsem osobně podporoval. Jsem přesvědčen, že je tou správnou volbou. Písek potřebuje ve svém čele konsensuální osobnost, která do jednání zastupitelstva přinese tolik potřebnou ochotu jednat a dohodnout se. Aby nezůstalo jen u vstřícných gest, zakotvili jsme přímo do koaliční smlouvy mimo jiné poměrnou účast opozice ve výborech a komisích (podle zvyklosti bude mít opozice většinu v kontrolním výboru) i v orgánech městských společností (u nominantů se počítá s odbornými a osobnostními předpoklady). Součástí koaliční smlouvy je také jakési programové prohlášení.

Do priorit nového vedení města jsme zakotvili i řadu bodů z našeho programu, za všechny bych jmenoval řešení nedostatku parkovacích kapacit výstavbou parkovacího domu a s tím související revitalizace centra města, přesun městské knihovny či výstavba nového bazénu. Také vítám, že jsme se s partnery shodli na zrušení usnesení předchozího zastupitelstva, které odhlasovalo nevýhodné stěhování úředníků z objektu v Budovcově ulici do budovy bývalé obchodní akademie. Pevně věřím, že nové vedení města přinese Písku stabilitu na čtyři roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.